AktualityChyzerovce

Chyzerovecké mamičky prišiel pobaviť aj Ďuro na svojej „Rapidečke z Hornej-Dolnej“

poradna

Ôsmy máj sa tento rok zapísal do kalendára ako Deň matiek. Jednou z celoročných aktivít Občianskeho združenia Chyzerovce je aj oslava tohto výnimočného dňa.

Slávnosť, ktorou si Chyzerovčania uctili svoje mamky, sa konala v druhý nedeľný podvečer v mesiaci máj, v Kultúrnom dome v mestskej časti Chyzerovce.

O kultúrny zážitok sa postarala spevácka skupina Chyzerovčanka a vystupujúce deti pod vedením Mariky Ďurčekovej, ktorá nás celým programom sprevádzala. „Slovenské mamičky sú tie najlepšie mamičky na celom svete. Naše deti si pre Vás pripravili gratulácie v podobe tancov, piesní a scénok,“ zneli úvodné slová moderátorky, z ktorých bolo jasné, že sa je na čo tešiť. Zároveň predala svoje slovo novozvolenému primátorovi Dušanovi Husárovi, ktorý sa srdečne poďakoval organizátorom tohto pekného podujatia za pozvanie, poprial príjemný pekný podvečer všetkým, pripomenul historický vznik tohto Dňa (vznikol v Amerike, v roku 2017 ho budeme celosvetovo oslavovať už po stý krát) a jeho posledné slová príhovoru patrili dnešným oslávenkyniam: „Milé mamičky, chcem Vám popriať dobré a šikovné deti, starým mamám pekné ratolesti vo forme vnúčat a pravnúčat. Prajem Vám veľa zdravia a veľa radosti zo svojich detí, aby ste sa v rodinách mohli len tešiť, lebo deti nie sú zlé, len ich treba stále vychovávať.“

S úprimným prianím všetkým mamičkám sa prihovoril aj predseda Občianskeho združenia Chyzerovce Ján Drahoš: „Deň matiek je príležitosťou sa poďakovať za všetku tú vrelú lásku, za nehu a starostlivosť, ktorou každá mama zahrňuje svoje deti, za opateru a nekonečnú ich trpezlivosť a obetavosť… Prajem všetko dobré všetkým mamičkám. Mladým, aby si svojich ratolestí užívali a mamkám, skôr narodeným, aby im veľké deti prinášali viac radosti ako starostí.“

Všetky vystúpenia chyzeroveckých detí, najmenších, trojročných – chyzeroveckých „žabiek“, heligonkárske Duo Romanka a Lukáš, scénka z Hornej – Dolnej, pod ktorej scenár sa podpísal Marek Ďurček, premiérové vystúpenie kapely Kubo & Kubo a ich Biely kvet, tohtoroční Zlatí slávici z „Pribinky“, Marek (1-4 tr.) a Simonka Furková (5-9 tr.), tanečná skupina Street Lup pod vedením Dianky Dvořákovej a Eni Šulcovej, spev a dušu hladiace, miestami vtipné slová Marií Ďurčekovej, slová z básne bývalého študenta zlatomoraveckého Gymnázia J. Kráľa (1946), Teodora Kunsta v podaní Júliusa Galabu, poetické verše Márii Galabovej a ľudové piesne Chyzerovčanky, urobili z tohto tradičného podujatia ďalší nezabudnuteľný zážitok, ktorý zahrial pri srdiečku nejednu mamičku a nejeden z prítomných si s dojatím a slzičkou v oku, na tú svoju mamku s láskou spomenul.

Poďakovanie patrí aj stálemu sponzorovi Augustínovi Dobišovi, Jozefovi Sykorovi za stálu technickú pomoc s ozvučením, Mestskému stredisku kultúry a športu za kvety, riaditeľke Simone Holubovej a poslancom Marekovi Holubovi a Jozefovi Paluškovi za účasť.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button