Aktuality

Dokonalý deň u Zubrov

poradna

Dňa 29. apríla 2014 sa slávnostne otvorili priestory v areáli za koľajnicami na Viničnej ulici, ktoré sa stali druhým domovom skvelých ľudí, ktorých spája láska ku kovovým tátošom a zároveň k životnému štýlu, naplneného úžasným pocitom z večnej slobody.

Od tohto momentu sa u našich zlatomoraveckých motorkárov konalo niekoľko nezabudnuteľných akcií, ktoré pritiahlo stovky zvedavcov a spriaznených duší.

Tridsiaty apríl 2016 nebol výnimkou. V tento vydarený, slnečný deň si prišli na svoje všetky vekové kategórie, pretože stretnutie takmer stovky motoriek sa nekoná tak často a vždy ide v našom meste o výnimočnú udalosť, pri ktorej je o zábavu postarané.

Každé oficiálne otvorenie sezóny motorkárov u našich Zubrov prekonáva organizačne to predchádzajúce. Dôkazom toho je stále vyššia účasť ľudí a ich prejavy spokojnosti, ktoré pramenili z milej pozornosti hostiteľov, srdečných úsmevov, starostlivosti dám od Zubrov a z plných brušiek vynikajúcej kapustnice, gulášu, pečeného mäska a klobás s poriadnym pitným režimom. Nemalou mierou k dobrému pocitu prispeli vynovené priestory samotného klubu, krásne počasie, skvelá zábava a ešte lepšia nálada, o ktorú sa tentokrát postarali hudobné kapely INSIDE, FREEKIES, 1. APRÍL, moderátor podujatia Balluu, spevák ApplJack, komik Braňo Kvanka alias Flaska Voplejskal ako Bolek Polivka a samotní organizátori, ktorí sa rôznymi súťažnými disciplínami, jazdou na motorkách a elektrickou štvorkolkou postarali o potešenie najmenších.

Akcia sa odštartovala o 12.00 h slávnostným posvätením motoriek dôstojným pánom Ľubomírom Vargom a ich nasledovným výjazdom do Zubrej obory za krstniatkom Motorkárskeho klubu Zubry, zubríkom Simsonom, ktorému sa v roku 2014 stali naši motorkári s Peťom Cmoríkom, jeho patrónmi. Na tomto mieste, ktoré patrí Štátnym lesom – Topoľčianky, sa v roku 2015 slávnostne odhalila aj pamätná tabuľa so znakom Motoklubu Zubry, za prítomnosti prednostu Okresného úradu v Nitre a zároveň krstného otca klubu, Mareka Illéša, ktorý stál pri jeho zrode a ktorý aj tentokrát prijal srdečné a úctivé pozvanie Zubrov, aby s radosťou strávil príjemné chvíle v spoločnosti, do ktorej sa vždy rád vracia. Pri tejto príležitosti sa klub zlatomoraveckých motorkárov oficiálne rozrástol o ďalších štyroch členov.

Účastní motorkári zahájili tohtoročnú sezónu aj hromadnou jazdou smerom do Vrábel, Levíc a Nitry, po ktorej nasledovala uvoľnená zábava na domácej pôde.

„Milí priatelia, ďakujem Vám všetkým za účasť na otvorení motosezóny v Zlatých Moravciach. Týmto chcem verejne poďakovať našim sponzorom: VÚC Nitra, Pivovaru Topvar, firme pána Dobiša, firme Pramos – pánovi Račekovi, Štátnym lesom – Topoľčianky, Mestu Zlaté Moravce, ďalej vdp. Ľubomírovi Vargovi za posvätenie motoriek, krstnému otcovi klubu, prednostovi Okresného úradu v Nitre Marekovi Illéšovi, účinkujúcim, moderátorovi podujatia Balluovi, zvukárovi, Vladovi Kytkovi za uvarenie fantastického gulášu a kapustnice, Mestskej a štátnej polícii, kamarátom motorkárom za pomoc pri riadení dopravy, novinárom, mojim motorkárskym bratom, ale hlavne ich manželkám a deťom, ktorí toto podujatie pre Vás pripravili, a postarali sa o hladký priebeh tohto kultúrno-spoločenkého podujatia. Ďakujem, všetkým, ktorí nám pomohli,“ slovami vďaky ukončil ďalší skvelý deň u motorkárov prezident Motoklubu Zubry, Ľubomír Benc. Svojich priaznivcov ubezpečuje, že Zubry ich budú svojimi aktivitami tešiť aj naďalej, nielen počas akcií v klube a mestských podujatí v Zlatých Moravciach, ale že budú rovnako, ako po iné roky, nápomocní všade a robiť radosť všetkým, ktorí to potrebujú, či už v detských domovoch, alebo pri rôznych charitatívnych činnostiach ako napr. darcovstvo krvi.

Krstný otec Motoklubu Zubry Marek Illéš na jednom zo stretnutí s motorkármi povedal:

„Kto sa vozí v aute, vozí svoje telo, ale kto jazdí na motorke, vozí svoju dušu.“

Človek, ktorý si svoju dušu uvedomuje a dokáže pocítiť absolútnu slobodu, má k iným ľuďom bližšie.

Redakcia INFA praje všetkým Zubrom toľko radosti, koľko jej sami rozdávate a za všetkých, ktorí sa pri Vás cítia dobre a ktorým pomáhate, ďakujeme, že ste.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button