AktualityPre detiŠkoly

MŠ ŠTÚROVA: SADLA VČIELKA NA JABLONKU

poradna

Streda 25. mája 2016 sa v materskej škole na Štúrovej ulici niesla opäť v znamení ľudových tradícií. Aj keď sa včielke nedarilo pristáť na tej našej jablonke kvôli počasiu, predsa sa to v tento krásny slnečný deň podarilo. A oplatilo sa veru čakať ….

Zrazu sme sa ocitli v minulosti, v krásnom dedinskom prostredí . Kroje reprezentovali rôzne rozmanité časti Slovenska . Rôzne druhy krojov reprezentovali ľudové oblečenie, ktoré sa nosilo počas bežných dní aj kroje, ktoré boli nosené počas sviatkov.

Ako to už patrí k ľudovým tradíciám nasledovala poriadna tancovačka. Chlapci najskôr doniesli máje, vyzvŕtali dievčatá a spoločne si  veselo zaspievali.

Samozrejme nezabudli sme ani tento rok na mamičky. Ako to už patrí k mesiacu máj, aj naši škôlkari sa pesničkami mamičkám poďakovali za ich lásku. Každá mamička si z materskej školy odnášala svoj portrét, kde bola znázornená ľudovo.

Dúfame, že sa všetci príjemne cítili a ďakujeme za návštevu aj pánovi primátorovi PaedDr. Dušanovi Husárovi, ktorý svojou prítomnosťou tiež podporil deti v materskej škole.

Tešíme sa na ďalšie stretnutia v materskej škole.

MŠ Štúrova

Ivana Micheličová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button