AktualityŠkoly

Rozprávkový deň detí „na Pribinke“

poradna

O dopoludnie plné radosti, smiechu a zábavy v Základnej škole na Pribinovej ulici sa pri príležitosti Medzinárodného dňa detí 1. júna 2016 postaralo Združenie rodičov a priateľov školy v spolupráci so školou.

Starší žiaci školy s podporou školského parlamentu a pedagogičiek, Lucii Tomajkovej a Miriam Bezuškovej, vymysleli a spoločne vytvorili rozprávkové, súťažné stanovištia. V týchto súťažiach si deti precvičili svoju kreativitu, šikovnosť, všeobecné znalosti, logiku a zručnosť, za ktorú boli po ich absolvovaní následne sladko odmenené.
Spestrením dňa bola prítomnosť hasičov, ktorí deťom umožnili vyskúšať si hasenie vodou na cieľ (balóny upevnené na futbalovej bránke), Mestská polícia so služobným vozidlom, prítomnosť motorkárov z Klubu Zubry a Okresný policajný zbor z Nitry poskytol psovodov, ktorí sa so svojimi štvornohými priateľmi postarali o zaujímavý zážitok.
Pozornosť na seba pútali aj prítomné zlatomoravecké stredné školy (Stredná odborná škola obchodu a služieb, Stredná odborná škola polytechnická a Stredná odborná škola technická), ktorých študenti s ich pedagógmi prezentovali svoje štúdijné odbory, ako aj svoje úspechy a hravou formou do svojich aktivít zapájali aj žiakov základnej školy. Deti mali možnosť vidieť napríklad, solárne panely a ich využitie v praxi, o ktorých sa momentálne učia, skákajúce zajace cez prekážky, mohli si zahrať šach s drevenými figúrkami vyrobenými stredoškolákmi, naučiť sa spájkovať, vyrobiť si LED-svietidlo, vďaka budúcim kaderníčkam mali dievčatá krásne účesy a kozmetičky ich zase pekne nalíčili.
O hudbu, ktorú mal na starosti Michal Kľučiar a o stánok s tvorivými dielňami, sa postaralo Mestské stredisko kultúry a športu a jeho riaditeľka Simona Holubová zároveň dohliadala na maľovanie čerstvých a voňavých medovníkov z AD-spektra.
Nechýbal bohatý pitný režim, ktorý za školskú jedáleň zabezpečila Iveta Dalošová, skákajúci hrad, domáce, chutné koláče a nápoje od mamičiek detí a množstvo nafúkaných balónov z firmy GUTY, od Žanety Gutmanovej. Podujatie finančne podporili aj firmy Danfos, OZOJ centrum, Simona Holubová a poslanec Mestského zastupiteľstva Marek Holub a pani Mária Jenisová.
Od mikrofónu sa prítomným v priebehu celej akcie prihovárala koordinátorka akcie, členka Rady školy a zároveň zástupkyňa ZRPŠ Marika Ďurčeková, ktorá srdečne ďakuje za podporu, pomoc s organizáciou a spoluprácu Základnej škole, Klaudii Antolovej, ostatným rodičom a všetkým, ktorí sa na tejto akcii spolupodieľali.
Cieľom týchto veľkých školských akcií v spolupráci s rodičmi je okrem radosti našich detí, aj vytvorenie si vzájomných, priateľskejších vzťahov, o čom svedčí aj záverečná, veselá a odviazaná, tanečná zábava a skákanie na hrade, ktorým sa okrem detí, spontánne poddali aj rodičia a učitelia školy.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button