AktualityPoslanci

Zmena rokovacieho poriadku v prospech občanov

poradna

Zasadnutia mestského zastupiteľstva bývajú často veľmi zdĺhavé. Za bývalej primátorky Serafíny Ostrihoňovej neraz trvali až do neskorých nočných hodín. Toto nezmyselné naťahovanie času musela ukončiť až Inšpekcia práce a to aj napriek nesúhlasu bývalej primátorky.

V súčasnosti je už situácia oveľa lepšia, ale občan musí na svoje slovo čakať do ôsmej hodiny večer. Tomu je však koniec. Poslanci konečne odhlasovali zmenu rokovacieho poriadku a tým umožnili, aby občania vystúpili na začiatku programu rokovania Mestského zastupiteľstva so svojím problémom.

Konkrétny návrh priniesol poslanec JUDr. Michal Cimmermann a ako dôvod uviedol: „Hlavným dôvodom bolo to, že občania často museli čakať niekoľko hodín pokiaľ mohli vyjadriť svoj názor, pretože bod vystúpenie občanov bol na konci rokovacieho poriadku a zároveň stará úprava neumožňovala, aby sa vyjadrili k čomukoľvek, ale len k jednotlivým bodom programu, ktoré sa v daný deň prejednávali na zastupiteľstve,“ .

Ako ďalej JUDr. Michal Cimmermann po zasadnutí zastupiteľstva doplnil, táto novinka je len jedna z prvých, ktoré majú docieliť, aby sa ľudia vo väčšej miere zaujímali o správu verejných vecí.

-bk-


Kontakt

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button