AktualityŠkoly

Vianoce v Základnej škole, Robotnícka

poradna

Vianoce v Základnej škole, Robotnícka 25, Zlaté Moravce

„Kedy sú Vianoce? No predsa vtedy, keď akosi viac ľudí začne chodiť ulicami… Keď sa každé okno na sídlisku v dúhe sviečok ligoce, keď sú si všetci na blízku…“ Týmito slovami otvorili žiačky – moderátorky Vianočnú akadémiu v Základnej škole na Robotníckej ulici v Zlatých Moravciach. Po  krásnych hrejivých úvodných slovách sme počas celého tohto nádherného popoludnia mohli pozorovať na tvárach rodičov, starých rodičov, sestier, bratov, sesterníc i bývalých žiakov nielen úsmev ale i slzičky dojatia, ktoré  spôsobili deti svojimi tancami, scénkami , koledami, spevom a vrúcnym slovom.  Nechýbali priania čo najkrajšieho prežitia Vianoc, scénky napodobňujúce zvyky našich predkov, umelecké tance či nádherné hlasy našich detí v piesňach o šťastí a láske medzi ľuďmi. Vianoce sú skutočne tým najkrajším sviatkom roka, keď si celá rodina sadne k prestretému stolu a vzájomne si daruje to najdôležitejšie, na čo sme na tomto svete – lásku. 

Lásku sme cítili počas predvečer tohto sviatku aj my všetci, ktorí sme sa zúčastnili na tejto besiedke. A akoby tých prekvapení, ktoré si deti pre nás pripravili, nebolo dosť, po  záverečnej Tichej noci celou školou rozvoniaval punč a medovníky, ktoré pri odchode rozdávali žiačky každému návštevníkovi. Ťažko sa nám lúčilo s vôňou Vianoc, preto ďakujeme všetkým, ktorým deti nie sú ľahostajné a aj všetkým, ktorí si zakúpili vianočné ozdoby a darčeky z dielne našich šikovných detí a pani učiteliek, a tak podporili našu školu. 

Mgr. Mária Herdová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button