AktualityVideo

Premiér odporučil zvýšené preddavkové faktúry za energie roztrhať

poradna

V pondelok, 23. januára 2017 navštívil naše mesto predseda Vlády SR Róbert Fico.

S poslancom NR SR Mariánom Kérym a županom Nitrianskeho samosprávneho kraja Milanom Belicom navštívil v úvode svojho pracovného výjazdu Gymnázium Janka Kráľa, za účelom prednášky na tému Slovensko v Európskej únii a spoločnej diskusie so študentami školy.

V rámci návštevy Zlatých Moraviec sa predseda vlády stretol s vedením spoločností KTL ZM, a.s., a Bauer Gear Motor Slovakia, s.r.o., vrátane záujmu o ich zamestnancov vo výrobe.

Jeho ďalšie kroky s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Jánom Richterom smerovali na pracovisko Úradu práce, kde sa stretli s jeho riaditeľom Marekom Illéšom, vedúcou pracoviska Denisou Uhrinovou, aby spoločne prerokovali skutočný stav nezamestnanosti v našom regióne.

S premiérom navštívili mesto Zlaté Moravce aj podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrinni, štátna tajomníčka Denisa Saková a minister financií Peter Kažimír. O získaných poznatkoch, o svojich postrehoch z tohto dňa počas jednotlivých návštev škôl, firiem a inštitúcií, ako aj o predstavách v naviazanosti na aktuálne plány do budúcnosti, informovali verejnosť prostredníctvom brífingu pre médiá, ktorý sa konal na Mestskom úrade za prítomnosti primátora Dušana Husára a ktorým sa celodenný pracovný výjazd vlády v Zlatých Moravciach oficiálne ukončil.

Niekoľko zaujímavých postrehov z tlačovej konferencie:

■ Premiér sa vyjadril k zvýšeniu cien energií. Zrieka sa zodpovednosti za vystavené, niekoľkonásobne vyššie faktúry zálohových platieb v roku 2017, najmä za elektrinu, za ktoré sú podľa vlády zodpovední dodávatelia energií. Všetky tieto faktúry odporučil s čistým svedomím roztrhať a vyhlásil ich za neplatné. Premiér ubezpečil, že k zvýšeniu cien za energie došlo neoprávneným rozhodnutím dodávateľov a preto avizoval rokovanie s predsedom regulačného úradu o nových cenách, zhodných s rokom 2016. O všetkom by sa malo rozhodnúť už túto stredu.

■ Nezamestnanosť za minulý rok v našom regióne klesla pod 6 %, čo je pozitívna informácia totožná s rekordným stavom v rokoch 2008 – 2009. Vzhľadom k návštevám zlatomoraveckých firiem prehlásil, že na trhu nie je dostatok odborných, pracovných síl a preto v existujúcich firmách prevláda „kanibalizmus“ zamestnancov, čo znamená, že si firmy vzájomne medzi sebou svojich zamestnancov preberajú. Predseda vlády pozdvihol duálne vzdelávanie, ktoré sa stáva najdostupnejšou cestou pre firmy k získaniu dobrých zamestnancov a naopak, k istejšiemu zaradeniu sa do pracovného prostredia pre študentov po absolvovaní škôl.

■ Štátna tajomníčka prejavila veľkú hrdosť na fungujúce klientské centrum, ktoré sa v Zlatých Moravciach zriadilo za pôsobenia Mareka Illéša vo funkcii prednostu Okresného úradu ešte v roku 2014. Ako tretie klientské centrum na Slovensku dalo podľa tajomníčky tomuto mestu plnohodnotný význam okresu, aj poskytnutím iných služieb ako tomu bolo predtým.

Viac informácii: videozáznam z online prenosu brífingu médii

 


[ngg_images source=”galleries” container_ids=”902″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button