Aktuality

Technické služby majú nového riaditeľa

poradna

 

Branislav Varga, doterajší zástupca riaditeľky podniku, ktorá je na materskej, sa svojej funkcie vzdal.

ZLATÉ MORAVCE. V Technických službách došlo na Valentína k personálnym zmenám. Funkcií sa vzdali Branislav Varga aj Ján Korista.

Varga zastupoval riaditeľku Barboru Segíňovú, ktorá je na materskej dovolenke. Korista Segíňovú zastupoval v agende, ktorá prešla na Technické služby po zániku Záhradníckych služieb na koncu roka 2015. Segíňovú o odchode týchto pánov z funkcií informovali.

Primátor Dušan Husár na ďalší deň poveril zastupovaním riaditeľky Eduarda Čechoviča, a to počas obdobia, kým je Segíňova na materskej. Čechovič býva v Trnave a v Technických službách pracoval ako referent iba od začiatku januára.

Varga hovorí, že o uvoľnenie z funkcie požiadal primátora on sám ešte v decembri. “Vzniklo to na základe mojej požiadavky a po vysvetlení si určitých vecí ohľadom môjho zdravotného stavu mi primátor prisľúbil pomoc, za čo mu ďakujem,” povedal Branislav Varga. V Technických službách ostáva pracovať aj naďalej, bude robiť vedúceho skládky.

Čechovič sa dostal do funkcie bez výberového konania, čo kritizuje mestský poslanec Michal Cimmermann. “Primátor ho poveril paradoxne v čase, keď má mestský podnik poslancami riadne vymenovanú riaditeľku. Primátor v súčasnosti nemá žiadne oprávnenie, aby poveril za riaditeľa inú osobu, a to ani na zastupovanie, pretože svojho zástupcu si môže zvoliť jedine riaditeľka Segíňová,” hovorí poslanec.

Primátor nevysvetlil, prečo na post riaditeľa nevypísal výberové konanie. Sekretariát primátora informoval, že Husár pre pracovné nasadenie zatiaľ neodpovie.

Varga, ktorý Čechoviča prijal do zamestnania, o novom riaditeľovi hovorí, že ide o človeka s dlhoročnými skúsenosťami v odpadovom hospodárstve a s bohatou riadiacou praxou v komunálnej činnosti v Trnave.

Čechovič má 58 rokov, žije v Trnave. Pôsobil ako konateľ vo viacerých spoločnostiach, v rokoch 1999-2011 bol zástupcom trnavského primátora. Robil aj technika pre atómku v Jaslovských Bohuniciach.


zdroj: nasanitra.sme.sk

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button