Aktuality

Krasňanci & Street Lup

poradna

 

Krasňanci – heligonkári z Krasňan

Je skupina mladých muzikantov pochádzajúcich z malebnej obce Krasňany pri Žiline. Ich cieľom je robiť ľuďom radosť  hudbou a udržiavať tradície.

“Každý tón srdiečko rozveselí, každá skladbička duši ulahodí.”

Toto jednoduché motto nás sprevádza už od roku 2007. Vtedy sme začali pod vedením nášho umeleckého vedúceho Martina Čerňanského naplno vnímať prenikavé tóny heligónky, ktoré sa do nás hlboko zakorenili. Heligónky sa stali súčasťou nášho života a už to tak zostane navždy.

V našom repertoári okrem prevažne tradičnej ľudovej hudby majú miesto aj kabaretné skladby, evergreeny a rôzne iné žánre. V súčasnej zostave hrávame od roku 2010, kedy sme sa stali aj neoddeliteľnou súčasťou folklórneho súboru Dúha Krasňany

Absolvovali sme mnoho vystúpení na Slovensku ale aj v zahraničí. Hrávame na folklórnych slávnostiach, svadbách, rodinných oslavách, firemných večierkoch a rôznych iných podujatiach. Môžete nás vidieť aj na TV Šláger.

Vystúpenie sa uskutoční 24. apríla 2017 o 18.00 h v MSKŠ Zlaté Moravce. Hosťom programu bude TS Street Lup zo Zlatých Moraviec


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button