AktualityZM blog

Výstava fotografií Moniky Klučiarovej

poradna

 

Anton Kaiser

Anton Kaiser

Rád fotím, píšem, propagujem a šírim dobré meno mestu, v ktorom žijem a tvorím.

 

V Dome kultúry a služieb v Topoľčiankach bola v dňoch 1. 4. mája 2017 otvorená vernisážou výstava fotografií Mgr. Moniky Klučiarovej, DiS. zo Zlatých Moraviec pod názvom Dáma zo zámku alebo eklektické reminiscencie. Autorka výstavy vo svojich umeleckých fotografiách prezentovala krásu exteriéru Zámku v Topoľčiankach a oživila jeho historickú atmosféru z čias dávnej minulosti.

V úvode výstavy mi dovoľte poďakovať sa za Vašu účasť na výstave mojich diel. Srdečne Vás vítam. Prajem Vám, aby ste sa tu dobre cítili a nechali svoje zmysly aspoň na krátky čas uniesť do sveta umenia. Želám sebe i Vám, aby nás tieto fotografie zaviedli do obdobia, kedy naozaj žili v Topoľčianskom zámku dámy, ktoré si vyšli na večernú prechádzku, aby si vychutnali aromatickú chuť kávy. Prejdime si spoločne rôzne zákutia exteriéru zámku a dobre sa „nadýchajme“ dávnej minulosti. 

„ … a lásky by som nemal, nič by mi to neosožilo.“ (1Kor 13,3)  je motto autorky, ktoré prezrádza aj jej logo s odkazom na prácu, ktorú vykonáva s láskou a celým srdcom. 

Moniku Klučiarovú priťahovalo umenie vo všeobecnosti a zvlášť hodnota krásy už od ranného detstva. Popri rôznych štúdiách sa o fotografovanie začala zaujímať už na strednej škole. Po ukončení štúdia cestovného ruchu a teológie po určitých skúsenostiach sa najskôr venovala fotografovaniu prírody, ale i figurálnym námetom a portrétom ľudí. V súčasnosti je fotografovanie autorkinou veľkou vášňou. Vo svojej umeleckej práci sa snaží vyzdvihnúť krásu, nehu a lásku, ktorá sa skrýva v každom človeku. Svojou fotografickou tvorbou sa tematicky zameriava na rôzne spoločenské udalosti, ale najmä na rodinnú fotografiu – predsvadobná a svadobná fotografia, newborn fotografiiu a fotografovanie seniorov. 

 

Každé dobré dielo začína kvalitnou a poctivou prípravou. Preto sa na cestu k získaniu majstrovstva na fotografiách pedantne pripravujem. Fotografia je originálne dielo a mne nesmierne záleží na každom jednom zábere – z tohto dôvodu venujem všetkým snímkam náležitú pozornosť a patričnú starostlivosť. Celou svojou osobnosťou túžim po vytváraní umenia a krásy vo svojich dielach. Preto pre dosiahnutie umeleckej hodnoty každého záberu robím maximum. Verím, že výstava mojich diel je svedectvom a výsledkom kvalitne odvedenej práce od alfy po omegu.  

Za úspešnú realizáciu výstavy vyslovujem poďakovanie ochotným ľuďom, s ktorými som sa stretla v Divadle Andreja Bagara v Nitre za zapožičanie kostýmu a historického kočíka z 30‑tych rokov. Rovnako som nesmierne vďačná za ústretový a veľmi obetavý  prístup, s ktorým som sa stretla v Dome kultúry a služieb v Topoľčiankach. A veľké ďakujem patrí aj modelke Lucke Fazekašovej zo Slepčian, ktorá dokázala svojimi pózami a šarmom autenticky sprítomniť skutočne historickú dámu zo zámku a tak naplniť moje predstavy o fotografiách. Nemalý podiel na úspešnej realizácii výstavy bola i pomoc Evky Klučiarovej, ktorá svojim kaderníckym talentom prispela k vydareným historickým fotografiám a v neposlednom rade neoceniteľná ochota a obetavosť môjho otca pri inštalácii obrazov.

Anton Kaiser

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”919″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button