AktualityPozvánky

ZÁHADY A ZAUJÍMAVOSTI INDIE

poradna

 

Preneste sa s Ing. Jaroslavom Burjanivom do exotickej Indie a spoznajte zaujímavosti a záhady starobylej kultúry na besede 22.6.2017 (štvrtok) o 10.00 hod. a 15.00 hod. v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach. Nebude chýbať ani informácia o vzniku zbierky bábik pochádzajúcich z 27 krajín sveta, ktorá presiahla už 100 kusov.

Veľa ľudí si myslí, že na Slovensku sa ťažšie žije, než v iných krajinách ako je napríklad Nemecko, Švajčiarsko, či Anglicko. V Indii však bežní ľudia nepoznajú „luxus“, akým sme v našej krajine obdarení. Vlastníme byt, či dom, medzi pohlaviami je rovnoprávnosť, ženy sa môžu pohybovať slobodne po krajine, vyberáme si partnera, pre ktorého sa rozhodneme, všetci bez rozdielu študujeme na škole podľa vlastného výberu a chodíme do práce, obliekame sa podľa aktuálnych trendov módy a máme hlavne dostatok vody. Tieto, ale i množstvo iných „výhod“, ktoré sú v našej krajine samozrejmé, pre bežných ľudí v Indii sú „luxusom“. Napriek tomu, že v tejto krajine boli oficiálne zrušené kasty, v praxi ich obyvatelia zachovávajú dodnes a riadia sa prísnymi pravidlami tradícií. Medzi ľuďmi sú veľké ekonomické rozdiely, ktoré bijú do očí, no i napriek nim ľudia pôsobia spokojne a šťastne. Hoci India patrí medzi chudobné krajiny, v mnohých oblastiach vlastní špičkové technológie a jej rozvoj je nesporný. Táto neopísateľne nádherná exotická krajina sa môže pýšiť rôznymi skvostami architektúry. Za klenot je považovaný Tádž Mahal, ktorý je postavený z mramoru a zdobený 28 druhmi drahokamov a polodrahokamov. Obdivuhodné sú i kolesové chrámy, či, železný stĺp v Dillí, ktorý má 8 metrov s hmotnosťou 10 ton čistého železa a napriek veku 1700 rokov nepodlieha korózii. Záhadami a zaujímavosťami Indie prevedie autor 4. digitálnych kníh na besede 22.6.2017 (štvrtok) o 10.00 hod. a 15.00 hod. v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach. Prostredníctvom fotografií, ktoré si priniesol so sebou z krajiny, v ktorej strávil niekoľko rokov, vyrozpráva príbeh o pamiatkach, spôsobe života, stravovaní, sviatkoch, či tradíciách. Ak máte nezodpovedané otázky, alebo by ste sa chceli dozvedieť, čo Vás zaujíma, svoje odpovede dostanete na besede s Ing. Jaroslavom Burjanivom.

Mgr. Ľubica Packová-Zahradárová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button