AktualityPozvánky

MAĽUJEM, ČO MILUJEM

poradna

 

Obrazy amatérskej výtvarníčky Kataríny Gálikovej, ktoré spríjemňujú ľudské prostredie nielen zo Slovenska, ale i zahraničia a sú tiež už niekoľko rokov súčasťou ďakovných omší za úrodu v miestnom chráme, predstaví výstava „Maľujem, čo milujem“, ktorá bude otvorená od 17.7. – 13.9.2017 v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach.

 

Katarína Gáliková žije a tvorí v Machulinciach. Výtvarnej tvorbe, ktorá je jej koníčkom popri zamestnaní, sa venuje od roku 2000. Zo začiatku sa venovala tvorbe obrazov vysypávaním múkou, korením, sušenými kvetmi. Vzhľadom k tomu, že tieto obrazy neboli trvácne, prešla na techniku „sypania“ pieskom, ktorá je dobre zafixovaná. Neskôr sa začala venovať maľbe olejom na plátno. V súčasnej tvorbe používa rôzne techniky, no najčastejšie využíva štetec a špachtľu, čím vznikne 3D efekt. Maľuje obrazy s rôznou tematikou a inšpiráciu nachádza predovšetkým vprírode. Obrazy amatérskej výtvarníčky Kataríny Gálikovej spríjemňujú prostredie ľuďom nielen zo Slovenska, ale i zahraničia a sú súčasťou ďakovných omší za úrodu už niekoľko rokov v miestnom chráme.

Mgr. Ľubica Packová-Zahradárová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button