AktualityKultúraZM blog

Realistická tvorba Kataríny Gálikovej

poradna

 

Známa amatérska výtvarníčka Katarína Gáliková z Machuliniec sa po dvoch úspešných výstavách opäť predstavuje svojou realistickou výtvarnou tvorbou. V pobočke Ponitrianskeho múzea, Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach bola dňa 17. júla 2017 otvorená výstava obrazov Maľujem, čo milujem.

Žijem a tvorím v Machulinciach, v útulnej dedinke, ktorá je pre mňa zdrojom inšpirácie. Začínala som obrazmi, ktoré boli vysypávané múkou, korením, sušenými kvetmi. Keďže tieto obrazy neboli trvácne, prešla som na tvorenie, sypanie obrazov z piesku. Tieto sú riadne fixované,  teda trvácne a dajú sa zavesiť na stenu alebo vložiť do niky. Už niekoľko rokov sa konajú v našom chráme ďakovné sväté omše za úrodu a moje sypané obrazy boli a zatiaľ stále sú súčasťou tohto ďakovania, ako aj môjho osobného…

Katarína Gáliková sa výtvarnej tvorbe venuje od roku 2000. Na výstave sa prezentuje olejomaľbami na plátne a svojou výtvarnou technikou sypania pieskom pre ich dlhšiu trvácnosť. So zaujímavou výtvarnou tvorbou, ktorá ju inšpirovala, sa stretla v Novej Bani, kde sa každý rok slúžia roľnícke omše a vo Farskom kostole bývajú oltáre vyzdobené obrazmi z plodov zeme. Autorka výstavy v súčasnosti pri svojej tvorbe používa rôzne výtvarné techniky. Najčastejšie tvorí štetcom a špachtľou, čím vzniká veľmi pútavý 3D efekt. Veľa krásnych námetov pre svoje trojrozmerné obrazy s rôznou tematikou nachádza predovšetkým v prírode, ktoré maľuje pre relax a potešenie. Celú svoju výtvarnú tvorbu od maľovaných štýlových bytových doplnkov až po dekorácie autorka prezentuje aj na svojej internetovej stránke Katy´s ART.

Absolvovala som niekoľko výstav, no moja najväčšia radosť bola zo spoločnej výstavy s mojou dcérou Katkou, ktorá sa tiež venuje maľovaniu. Takisto mám obrovskú radosť z toho, že moje obrazy poputovali do  rôznych kútov sveta a robia ľuďom radosť…snáď aj preto, že ,,maľujem, čo milujem”.

Výstava obrazov Kataríny Gálikovej potrvá do 13.septembra 2017.

Anton Kaiser

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”938″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Anton Kaiser

Anton Kaiser

Rád fotím, píšem, propagujem a šírim dobré meno mestu, v ktorom žijem a tvorím.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button