AktualityŠkoly

Enviroexperti z „Pribinky“ na slávnostnej certifikácii

poradna

 

Dňa 5. októbra sa v priestoroch Technickej univerzity vo Zvolene konala slávnostná certifikácia škôl zapojených do medzinárodného programu Zelená škola. Okrem našich mladých enviroexpertov, Samuela Jehlára a Tomáša Viciana, sa tu stretlo vyše 300 žiakov, učiteľov a riaditeľov škôl z celého Slovenska.

Oceňovania sa osobne zúčastnil aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ktorý žiakom a učiteľom odkázal, že práve školy a učitelia sú rozhodujúcim faktorom, ktorý vytvára v mladej generácii vzťah k životnému prostrediu a formuje ich do budúcnosti.

V programe vystúpil Martin Harich, ktorý celú aulu rozospieval svojimi chytľavými hitmi, a Vrbovskí víťazi – Braňo Jobus s „pánom bratom“ ukázali, aká skvelá hudba sa dá robiť aj z mála, napríklad podať skvelý výkon aj na odpadovej rúre. Žiadne drahé hudobné nástroje, len odpad, čo ponachádzali.

Počas slávnostného ceremoniálu si naši žiaci prevzali ocenenie za projekt Jedlá zmena z rúk koordinátorky projektu Doroty Martincovej, ktorá pôsobí v Centre environmentálnej a etickej výchovy ŽIVICA.

Jedlá zmena je medzinárodný projekt, ktorý učí žiakov zodpovednej spotrebe potravín a prináša im pohľad na ich environmentálny a sociálny dopad.

Naša škola je hrdá na environmentálne myslenie svojich žiakov i na úspechy, ktoré v Zelenej škole dosahujú.

Mgr. Zuzana Šišovská, koordinátorka environmentálnej výchovy

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”947″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button