AktualityŠkoly

Žiaci SOŠ obchodu a služieb Zlaté Moravce na návšteve vo Financial Life Park – FLiP vo Viedni

poradna

 

FLiP (Financial Life Park) je jedinečný projekt finančného vzdelávania skupiny Erste, s ktorým je finančné vzdelávanie zážitok a zábava. Ide o interaktívnu výstavu o rozlohe 1 500 m 2 , ktorá ponúka návštevníkom kombináciu digitálnej a multimediálnej prezentácie finančných znalostí s dôrazom na prvok hry.

FLiP kombinuje vzdelávanie, zábavu a výzvu. Zároveň podporuje kritické myslenie, svoje názory si účastník vždy môže porovnať s realitou. Obsah aj štýl sú prispôsobené trom cieľovým skupinám, určeným podľa veku účastníkov: detektívi od 10 do 13 rokov, objavitelia od 14 do 17 rokov experti dospelí nad 18 rokov. Počas dvojhodinovej prehliadky si návštevníci na piatich stanovištiach hravou formou osvoja rôzne témy. Venujú sa plánovaniu rozpočtu, finančným rozhodnutiam a ich dôsledkom, dozvedia sa fascinujúce finančné fakty, zlepšia si zručnosti v hospodárení s peniazmi. Prehliadka je od začiatku až do konca veľmi pútavá a využíva najmodernejšiu techniku. Každý účastník dostane pri vstupe tablet, tzv. digitálnu peňaženku, ktorá ho sprevádza celou prehliadkou.

Doteraz bol FLIP určený pre anglicky a nemecky hovoriacich návštevníkov, preto sme veľmi radi, že od septembra sú prehliadky aj v slovenčine a práve študenti 3.A a 4.A triedy našej školy mali možnosť FLIP navštíviť. Finančná gramotnosť je pre nás výzva a dlhodobý cieľ zároveň. Preto sa veľmi tešíme, že projekt finančného vzdelávania vo Viedni zažili aj študenti našej školy.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”957″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Sleduj náš oficiálny INFO YouTube kanál ↓↓↓


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button