AktualitySamospráva

Občania sa dočkali. Zlaté Moravce konečne spustili SMS/email Hlásnik.

poradna

 

 Mesto, aj vďaka našej redakcii, ktorá ako prvá informovala o projekte, spustilo novú informačnú službu pre občanov. Zlatomoravčanom stačí, aby sa na internetovej stránke https://www.zlatemoravce.eu/sms-e-mail-informacna-sluzba.html prihlásili a následne budú pravidelne informovaní o oznamoch, podujatiach, ale aj o odstávkach vody či  voľbách.

SMS/emailového Hlásnik je moderná náhrada rozhlasu, ktorý je v súčasnosti v meste nefunkčný. SMS a email majú tú výhodu, že zastihnú príjemcu i v prípade, ak vypadne elektrický prúd, ale aj keď nie je doma. Informuje ho v akúkoľvek hodinu, a to oveľa skôr ako iné informačné prostriedky. Podobnú službu využíva v dnešnej dobe veľké množstvo samospráv a je všeobecnosti akceptovaná u väčšiny obyvateľov.

Podľa vyjadrenia samotného navrhovateľa tejto myšlienky, mestského poslanca Michala Cimmermanna, tento systém využívajú obce viacerými spôsobmi, napr. pri nepredvídaných udalostiach a živelných pohromách alebo aj pri objasňovaní trestnej činnosti.

„Teoreticky, ak by došlo k závažnej trestnej činnosti na území mesta, polícia môže mestskému úradu ihneď ohlásiť, čo sa stalo a  vďaka SMS/emaile sa o tom môže dozvedieť niekto, kto v danú dobu mohol niečo podozrivé spozorovať. Následne môže podať spätnú informáciu, ktorá môže viesť k dolapeniu páchateľa.“

Samotné prijímanie správ a emailov je bezplatné. K dispozícii sú tieto štyri informačné kanály:

  • Úradné oznamy
  • Kultúra
  • Šport
  • Havarijné oznamy – elektrika, voda, plyn, doprava, iné

Ako postupovať pri registrácii?

Stačí, ak na stránke mesta vyplníte vaše telefónne číslo alebo e-mailovú adresu,  vyberiete si mestskú časť (odkaz na ulice a príslušné mestské časti https://www.zlatemoravce.eu/vybory-v-mestskych-casti-a-obcianske-rady.html), do ktorej spadáte v rámci bydliska, a oblasť, z ktorej chcete byť prostredníctvom SMS/emailu informovaní.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button