AktualityŠkoly

Mesiac Máj v MŠ Kalinčiakova

poradna

Máj, máj, máj zelený pod oblôčkom sadený… Spevom, básňami a tancom v sprievode  harmoniky postavili chlapci máj pre všetky dievčatá z MŠ. Touto peknou ľudovou  tradíciou si  deti pripomenuli jeden z jarných sviatkov.

 Naše pani učiteľky predviedli aj herecký talent a v jedno pekné dopoludnie zahrali deťom rozprávku ,,Domček s komínikom“. Prezliekli sa do kostýmov, ktoré si vlastnoručne ušili a pripravili rekvizity. Ukázali svoju šikovnosť, kreativitu, fantáziu, začo si od detí ako poďakovanie vyslúžili veľký potlesk.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”990″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

,,Motýlia farma

 Deti mali možnosť prostredníctvom zážitkového učenia pozorovať vývin motýľa od húsenice až po motýľa. Keď sa motýle vykuklili, deti ich kŕmili cukrovou vodou a lúčnymi kvetmi. Po týždni kŕmenia ich vypustili do voľnej prírody, z čoho sa veľmi tešili.

,,Návšteva divadla“

Predškoláci sa zúčastnili divadelného predstavenia ,,Ferdo mravec“  v  DAB v Nitre. Z divadelného predstavenia si priniesli množstvo zážitkov, čo prezentovali vo svojich výtvarných dielach.

,,Exkurzia v tehelni“

Poďakovanie patrí spoločnosti Wienerberger s.r.o. Slovenské tehelne, ktoré umožnili našim predškolákom exkurziu do priestorov tehelne. Pracovníci oboznámili deti s výrobou tehly od úplného začiatku až po samotný výrobok – tehlu. Deti boli z exkurzie tak nadšené, že sľúbili, že keď skončia školu, budú sa v tehelni hlásiť do zamestnania. Do MŠ si deti priniesli hlinu, z ktorej si vyrábali rôzne postavičky.

,,Oslava MDD“ 

Týždeň od 28. 5.2018 do 1.6.2018  bol venovaný sviatku MDD. Navštívili nás hasiči a policajti, ktorí oboznámili deti s ich prácou a umožnili deťom prezrieť si zásahové  vozidlá. Patrí  im za to naše poďakovanie. Žiaci zo ZŠ Robotnícka deťom zahrali rozprávku ,,Ako išlo vajce na vandrovku“. Rozprávka sa deťom veľmi páčila. 

 V areáli  MŠ boli rozmiestnené  skákacie  hrady, maľovanie na tvár a uskutočnila sa opekačka  s rodičmi.  Pre deti bola pripravená rozprávka od uja Ľuba. Po záhrade sa prechádzala obľúbená rozprávková postavička Mimoň, s ktorým sa mohli deti odfotografovať.  Deti mali možnosť vidieť poslušnosť psíkov  na povel a oboznámili sa so starostlivosťou  o štvornohých miláčikov. Za túto ukážku ďakujeme rodine Verešovej. Opäť k nám po roku  zavítala pani  cvičiteľka  Mirka Miklová  s tampolínami, na  ktorých si deti s radosťou zacvičili a zaskákali.

Na  záver sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na prípravách a organizovaní týchto akcií.

Mgr. Hana Poláková

Riaditeľka MŠ Kalinčikova

fotogaleria:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”991″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button