AktualityZM blog

Výtvarná tvorba Stanislavy Havettovej

poradna

Vo výstavných priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach bola dňa 12. júna 2018 otvorená výstava obrazov amatérskej výtvarníčky Stanislavy Havettovej.

Začiatky umeleckej tvorby Stanislavy Havettovej zo Zlatých Moraviec sa vyznačovali spontánnym hľadaním vlastného výtvarného štýlu. Vyskúšala rôzne výtvarné techniky. Maľovala temperovými farbami, akrylom a neskôr s prídavným materiálom glitter. Tvorí prevažne štetcom a špachtľou. Do maľovaných obrazov pridáva rôznofarebné trblietky, tzv. umelé drahokamy, čím vzniká zaujímavý 3D efekt. 

Prvá výstava obrazov

Autorka výstavy sa na verejnosti predstavuje prvýkrát svojim moderným výtvarným umením, výberom tvorby až po súčasnosť. Milovníkom umenia ponúka zoznámiť sa s trojrozmernými obrazmi, ktoré vytvorila z fantázie, umeleckej slobody, vyjadrením svojich pocitov a myšlienok. Maľovanie pestrofarebných obrazov prinášajú maliarke nielen potešenie, oddych, ale aj inšpiráciu do ďalšej výtvarnej tvorby.

V minulosti by som ani nepomyslela, že raz sa budem venovať práve tomuto druhu výtvarného umenia. Našla som krásnu záľubu, ktorej sa venujem deväť rokov. Súčasná doba sa neustále rozvíja vo všetkých smeroch. Oproti minulosti sú na nás kladené vyššie požiadavky, predovšetkým v pracovnej oblasti, v dôsledku čoho sa musíme stále sa vzdelávať, aby sme sa dokázali prispôsobiť. Veľakrát to má však dopad na súkromný život, ktorý sa odsúva bokom. Jedným zo spôsobov, ako sa vymaniť z tlaku povinností, je venovať sa činnosti, ktorá nás napĺňa a zároveň aj privedie na iné myšlienky. 

Výstava obrazov Stanislavy Havettovej potrvá do 31. augusta 2018.      

 Anton Kaiser

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1000″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Anton Kaiser

Anton Kaiser

Rád fotím, píšem, propagujem a šírim dobré meno mestu, v ktorom žijem a tvorím.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button