AktualityZM blog

Takto si tu žijeme

poradna

18.augusta 2018 sa v slnkom zaliatych Žitavanoch konalo už po druhýkrát podujatie Takto si tu žijeme, spojené s 12.ročníkom súťaže vo varení gulášu Žitaviansky kotlík. Na štadióne sa stretli všetky vekové generácie a prišli sa zabaviť a pozrieť si účinkujúcich.

Podujatie otvorila starostka obce Mgr. Edita Grzybová. Prihovorila sa návštevníkom a predstavila prvých účinkujúcich – domáci FS Požitavan. Potom sa moderovania ujal poslanec OZ v Žitavanoch Paľo Čepček.Na pódiu privítal hosťa z Jedľových Kostolian FS Briežok, ktorá oživila nečakane naša podujatie. Po nich privítal hostí z Terchovej – LH Jasmínky Vallovej a Miloša Bobáňa s hosťami. Vo svojom prvom vstupe predstavili piesne z Terchovej a okolia . Po ich vystúpení moderátor poďakoval všetkým sponzorom a všetkým, ktorí akoukoľvek formou pomohli pri príprave tohto podujatia.

Potom nasledovala skúška , alebo nácvik na Klobúkový tanec. V druhej časti vystúpenia Terchovcov sa predstavili aj piesne z iných regiónov Slovenska. Hoci bolo 34 stupňov , predviedli naozajstný umelecký žážitok a milovníkom folklóru určite zaihrali žilky.. Po ich vystúpení sme chceli pokoriť slovenský rekord v počte ľudí tancujúcich Klobúkový tanec. Žiaľ nestalo sa, ale sme sa aspoň dobre zabavili. Počas celej akcie sa mali možnosť nielen deti, ale aj rodičia zapojiť do remeselníckych dielní a prezrieť si ľudové remeslá. Pre deti bol pripravený aj vodný futbal. Spestrením celého dňa bola aj bohatá tombola, ktorú svojským a humorným spôsobom moderoval poslanec OZ Pavol Chren. Počas prestávky starostka obce vyhlásila víťazov vo varení gulášu a odovzdala im ceny. Po tomto už nasledoval koncert skupiny INSIDE zo Zlatých Moraviec. Chalani nabudili obecenstvo a pretože teploty už neboli také vysoké ako popoludní, tak aj návštevníci ožili. No a po skupine INSIDE hrala a spievala skoro do polnoci do tanca a na počúvanie kapela Len Tak. Pred p´diom sa zabávali nielen deti, ale aj dospelí a  Žitavany takto ukázali okoliu, že Takto si tu žijeme. Veríme, že o rok sa stretneme pri tomto podujatí znovu a stane sa tak tradíciou. 

Text a foto:
Paľo ČEPČEK 
 

Fotogaleria

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1005″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button