Aktuality

Vyhlásenie Mesta Zlaté Moravce ohľadom nepravdivých informácií o odpredaji bytového domu na ulici 1. mája

poradna

Zlatomoravecká RSS čítačka 66:2 zverejnila informáciu na ktorú dnes mesto Zlaté Moravce na svojej stránke reagovalo.

Vyhlásenie mesta:

Mesto Zlaté Moravce pokladá za dôležité reagovať na nepravdivé informácie týkajúce sa predaja majetku mesta – bytového domu na Ul. 1. mája  v Zlatých Moravciach. Aby sme predišli nedorozumeniam a občanom poskytli objektívne informácie, uvádzame veci na správnu mieru:

Mesto Zlaté Moravce v roku 2013 uzavrelo s príspevkovou organizáciou SLUŽBYT Zlaté Moravce zmluvu, v zmysle ktorej bola vykonaná rekonštrukcia komínov na bytovom dome 21, 23, 25, 27. Táto zmluva bola na základe žiadosti príspevkovej organizácie ukončená.

Je potrebné zdôrazniť, že Mesto je pri nakladaní s majetkom mesta povinné postupovať podľa zákona č. 138/1990 Z. z. o majetku obcí, teda je potrebné schválenie takéhoto prevodu mestským zastupiteľstvom. Na záver uvádzame, že Mesto Zlaté Moravce v súčasnosti neuvažuje  o odpredaji tejto nehnuteľnosti a ani o zvyšovaní nájmu.

zdroj: zm.eu

obed