AktualityKomerčné článkyZM blog

Má byť inovatívny a realistický. Mestský poslanec Michal Cimmermann predstavil svoj volebný program

poradna
Redakcia portálu zlatemoravce.info nezodpovedá za obsah príspevkov v diskusných fórach. Za obsah a pravdivosť inzerátov, PR článkov, reklamných článkov a reklamných bannerov zodpovedajú zadávatelia
[PR]

Vážení priatelia, milí spoluobčania, dovoľte mi, aby som Vám predstavil môj volebný program, ktorý som vypracoval na základe skúseností zo štvorročného  pôsobenia v mestskom zastupiteľstve, či zo štúdia fungovania iných miest a obcí. Jeho obsah do veľkej miery ovplyvnili podnety občanov na ktoré som sa snažil reagovať.

V texte som sa zameral hlavne na problematiku, ktorá neznesie odklad pretože bola dlhodobo prehliadaná. Domnievam sa, že môj volebný program je obrazom toho, ako by mal v súčasnej dobe zástupca občanov v našom meste konať a myslieť. Nevidieť v projektoch problémy, ale výzvy. Neodkladať ich riešene, ale byť aktívny, inovatívny. Treba však zdôrazniť, že jeho samotná realizácia bude závisieť od vôle a  zloženia poslaneckého zboru aj od vedenia mesta.

Zapojenie občanov do fungovania samosprávy

Každé zasadanie mestského zastupiteľstva bude nahrávané na kameru a online vysielané na internete.

Nielen politici, ale aj občania majú plné právo rozhodovať o tom, kam putujú naše spoločné peniaze. Navrhnem aby mesto vyhradilo časť rozpočtu na projekty, o ktorých budú občania rozhodovať hlasovaním. Každý občan mesta či občianske združenie bude mať možnosť tieto projekty navrhovať  a vyhodnocovať.

Občania majú právo prejaviť svoj názor aj mimo volieb preto navrhnem  vytvorenie platformy na prieskum verejnej mienky v dôležitých otázkach života v meste.

Občania majú právo hodnotiť fungovanie mestského úradu preto navrhnem zavedenie služby „STAFFINO“ prostredníctvom ktorej budú môcť po každej návšteve úradu rýchlo a jednoducho ohodnotiť ako boli spokojní.

Stop vyľudňovania Zlatých Moraviec

Zlaté Moravce sú žiaľ mestom kde mladým nezostáva nič iné, ako sa zadĺžiť na 20 či 30 rokov. Väčšine to však nie je po vôli a ako ukazujú dáta z Eurostatu, vyše 80 % ľudí vo veku od 20 do 29 rokov žije s rodičmi. Navrhnem aby mesto začalo stavať MESTSKÉ NÁJOMNÉ BYTY – po vzore iných miest (Nitra, Šaľa, Prievidza).

Mestské pozemky na Nábreží za Majerom

Mladé rodiny opúšťajú naše mesto aj pre nedostatok dostupného bývania. Tento trend sa dá zastaviť predajom mestských pozemkov za symbolickú cenu. Z toho dôvodu navrhnem aby mesto ponúklo svoje pozemky pre mladé rodiny, ktoré sa chcú usadiť v našom meste samozrejme za zmluvne dohodnutých podmienok (napr. povinnosť do 2 rokov postaviť dom, obmedzenie ďalšieho predaja).

Demografická krivka nášho mesta je hrozivá patríme k mestám s najvyšších úbytkom obyvateľstva. Z toho dôvodu navrhujem polovičnú sadzbu dane z nehnuteľností len pre mladé rodiny s trvalým pobytom pri narodení (vrátenie polovici zaplatenej dane).

Zvýšenie rodičovského bonusu 111,- eur pri narodení 1. dieťaťa len pre rodičov s trvalým pobytom.

Parkovacia politika

Všetky slovenské mestá skúšajú rôzne riešenia problému s parkovaním. Zatiaľ bez väčšieho úspechu. Mesto Zlaté Moravce je asi jedinou samosprávou, ktorá tento problém úplne ignoruje. Navrhnem spoplatnenie širšieho centra pre návštevníkov nášho mesta (nie pre obyvateľov).

Preplnené námestie Andreja Hlinku

Efektívne hospodárenie mesta

Zlaté Moravce míňajú svoje obmedzené prostriedky nehospodárne. Príkladom sú štyri mestské bytovky na ul. 1 Mája, kde je v súčasnosti 92 nájomných bytov. Z čoho je pod platnou zmluvou iba 31 bytov, zvyšok, teda 60 bytov, má zmluvu neplatnú (bývajú na čierno) a 1 byt je voľný. S 28 neplatičmi má mesto uzatvorené splátkové kalendáre, ktoré však ¾ nedodržuje. K mesiacu apríl 2018 bol vo výške 94.509, 62 EUR za nájomné a za odpad 33.837, 85 EUR.  Ďalší dlh eviduje Službyt Zlaté Moravce vo výške 185.761, 57 EUR. Spolu sa nám dlh šplhá na 314.109,04 EUR.

Mestská bytovka na ul. 1 Mája

Navrhnem vysťahovanie všetkých neplatičov. V prípade zhody s ostatnými poslancami aj predaj bytoviek do súkromných rúk za cenu ustanovenú znalcom, ktorý by odbremenil mesto od starostlivosti a zabezpečil platobnú disciplínu svojich nájomníkov.

Navrhnem regulovanie dávky v hmotnej núdzi prostredníctvom osobitného príjemcu (mesta) pre najmenej prispôsobivých obyvateľov daných lokalít, z ktorej môže samospráva strhávať nájomné a zvyšok prerozdeľovať vo forme stravných lístkov alebo potravín.

Zlepšenie bezpečnosti na ul. 1 Mája a v mestskej časti Chyzerovce

Navrhnem vykupovanie opustených ako aj problematických pozemkov resp. domov v mestskej časti Chyzerovce a za účelom ich následného predaja na výstavbu rodinných domov.

V mestskej časti Chyzerovce sa momentálne nachádza množstvo opustených domov, ktoré sa stávajú terčom “zárobkovo činných osôbˇ”

Navrhnem vybudovanie kamerového systému  na  ul. 1. Mája a v mestskej časti  Chyzerovce,  ktorý bude slúžiť na odhaľovanie a prevenciu páchania priestupkov, trestných činov či vandalizmu alebo predaja drog a zároveň podporím vznik „Susedských hliadok“ v meste ako účinný nástroj v boji proti kriminalite.

Michal Cimmermann

Redakcia portálu zlatemoravce.info nezodpovedá za obsah príspevkov v diskusných fórach. Za obsah a pravdivosť inzerátov, PR článkov, reklamných článkov a reklamných bannerov zodpovedajú zadávatelia

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button