AktualityŠkoly

Spolupráca s partnerskou školou v Angoulême vo Francúzsku

poradna

Koncom októbra  SOŠ obchodu a služieb nadviazala spoluprácu s partnerskou školou vo Francúzsku v Angoulême – Lycée privé Sainte-Marthe Chavagnes. Podpísaním certifikátu o medzinárodnej spolupráci sa zrealizujú výmenné pobyty žiakov troch krajín Slovensko – Francúzsko – Nemecko v rámci projektu Erazmus. Za každým úspechom a dôležitým krokom stojí správne rozhodnutie zanietených ľudí a tak tomu bolo aj teraz.

Angoulême je krásne mesto na juhu Francúzska, na malej náhornej plošine s výhľadom na rieku Charente. Má 43 000 obyvateľov. Historické, veľmi staré mesto je nositeľom ocenenia Ville d’art et d’histoire (Mesto umenia a dejín). Pozýva vás objavovať všetko v jeho hradbách, uliciach a príjemnej atmosfére. Pri prechádzke ulicami Angoulême možno vidieť živé nástenné maľby, okná, dvere a steny, ktoré ožívajú dielami umelcov.

 Jeho slávny medzinárodný komiksový festival zaplní každý kútik mesta . Oslavuje sa každý rok a priťahuje množstvo návštevníkov. Žiaci a pedagógovia pripravili veľmi srdečné privítanie, bohatý sprievodný program a milé spomienkové darčeky. Počas štvordňového pobytu v dňoch 20. – 23. 10. 2018 sa naši vzácni hostia oboznámili so základnými informáciami z histórie aj súčasnosti školy, ako aj s plánmi do blízkej budúcnosti. Kolegovia z partnerskej školy ocenili organizáciu vyučovania, vysoko vyzdvihli úroveň vyučovania cudzích jazykov, odborných predmetov i prevádzok odborného výcviku. 

Medzinárodné stretnutie prebiehalo v príjemnej a tvorivej atmosfére, o čo sa zaslúžilo najmä vedenie našej školy – pán riaditeľ PaedDr. Štefan Halgaš a pani zástupkyňa Mgr. Eva Chrapková . Poďakovanie patrí aj prípravnému tímu: pedagógom a žiakom, nepedagogickým zamestnancom, pretože bez ich podpory a spolupráce by sa táto návšteva nemohla zrealizovať. 

Prvá návšteva sa veľmi vydarila a pevne veríme, že je začiatkom dlhodobej partnerskej spolupráce. medzi školami, riaditeľmi škôl, pedagógmi aj našimi žiakmi.

 PaedDr. R. Chrenová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button