AktualityKomerčné články

Maroš Šefčovič: Chcem byť prezident s ľudskou tvárou

poradna

Vyzýva na zmierenie. Obhajuje sociálne opatrenia vlády a nepodpísal by zákon o zrušení vlakov alebo obedov zadarmo. Do prezidentských volieb ide s podporou strany SMER-SD, ale nie je členom strany. S malým tímom a manželkou Helenou križuje Slovensko a stále má dobrú náladu. Jeho široký úsmev zmizne iba vtedy, keď príde reč na extrémizmus a spochybňovanie Európskej únie. „Každý, kto spochybňuje úniu, ohrozuje našu ekonomiku, zamestnanosť aj úspory občanov“, hovorí kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič.

Prezident s ľudskou tvárou

Šefčovičovou inšpiráciou je Milan Rastislav Štefánik, ktorý tiež pôsobil na mnohých miestach sveta. V reálnej politike je ale Šefčovič sociálny demokrat, ktorý obhajuje sociálne opatrenia vlády. „Nevidím nič zlé na tom, keď študenti a seniori majú možnosť cestovať vlakom zadarmo a už vôbec nemám nič proti tomu, aby štát preplácal obedy školákom. Vo vyspelom svete je veľa podobných príkladov,” hovorí a dodáva, že ako prezident by nikdy nepodpísal zákony, ktoré by toto rušili. 

Zároveň podporuje snahu presadiť strop na vek odchodu do dôchodku a chváli vládu za zvyšovanie minimálnej mzdy a miezd štátnych zamestnancov. „Slovensko je úspešná krajina, a musia  to cítiť aj občania. Inak sú to iba tabuľky a grafy, ktoré tešia ekonómov, ale nie bežných ľudí”, vysvetľuje Šefčovič.

Ako prezident by zaviedol aj novinky. Okrem okrúhlych stolov, kde chce pozývať celé spektrum organizácií za účelom diskusie o budúcnosti krajiny, chce palác otvoriť verejnosti. „Minimálne raz mesačne usporiadam v sídle prezidenta Pracovný deň otvorených dverí, kedy budú môcť občania prísť a preniesť svoje problémy a námety,” hovorí a dodáva: „Chcem byť prezidentom s ľudskou tvárou.”

Prezidentský tím Šefčovičovcov

Na rozdiel od ostatných kandidátov, vedľa neho často stojí manželka Helena. Sú spolu už od študentských čias. „Mám za sebou rodinný tím troch dospelých detí a manželky. Stoja pri mne a Helena je pripravená v plnej miere prevziať úlohu prvej dámy Slovenskej republiky,” vyhlásil Maroš Šefčovič.

Kampaň bez konfrontácie

Maroš Šefčovič je diplomatom aj v kampani. Napriek tomu, že protikandidáti sa neváhali hneď voči nemu vymedziť, on je pokojný. „Slovensko potrebuje ako soľ aj celospoločenský zmier“, hovorí Maroš Šefčovič a dodáva: „Neútočím na protikandidátov. Odpovedám vždy rovnako – ja sa vymedzujem mojím pozitívnym programom, to je moja ponuka pre občanov a s ňou sa uchádzam o ich dôveru. Politikárčenie a osobné útoky nie sú mojím štýlom,”.

 
Objednávateľ:
Mladí sociálni demokrati, Gunduličova 12, 811 05 Bratislava, IČO: 30 852 358
 
Redakcia portálu zlatemoravce.info nezodpovedá za obsah príspevkov v diskusných fórach. Za obsah a pravdivosť inzerátov, PR článkov, reklamných článkov a reklamných bannerov zodpovedajú zadávatelia

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button