AktualitySamospráva

Mesto vlani hospodárilo s kladným výsledkom

poradna

Ako vlani hospodárilo naše mesto? Samospráve sa podarilo ušetriť státisíce eur, ktoré sa budú môcť v tomto roku použiť na spolufinancovanie viacerých projektov. Na svoje si prídu školy, posilní sa kamerový systém mesta a pribudnú i nové stojiská na komunálny odpad.

Mesto Zlaté Moravce dosiahlo za rok 2018 kladný výsledok rozpočtového hospodárenia vo výške 750 588 eur. Z tejto čiastky bude do fondov mesta pridelených 670 963 eur. Konkrétne, do rezervného fondu poputuje 578 263 eur a do fondu rozvoja bývania 92 700 eur.

Na 5. zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo koncom apríla 2019, rozhodli poslanci o ďalšom využití týchto peňazí. Z rezervného fondu mesta sa schválilo čerpanie vo výške 253 300 eur, ktoré budú použité na spolufinancovanie projektov, ako napríklad rozšírenie kamerového systému mesta, zakúpenie čistiaceho zariadenia pozemných komunikácií, rekonštrukcie škôl, rozšírenie verejného osvetlenia, vybudovanie stojísk na komunálny odpad, či vypracovanie projektových dokumentácií k plánovaným a schváleným investičným akciám mesta a vypracovanie územného plánu mesta.

Poslanci odsúhlasili tiež čerpanie z fondu rozvoja bývania vo výške 90 000 eur určených na rozšírenie mestského cintorína plánovanou realizáciou oplotenia a komunikačnou sieťou.

O využití zvyšku peňazí z oboch fondov budú poslanci rozhodovať postupne počas roka, vždy podľa aktuálnej potreby.

zdroj: web mesta ZM


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button