Aktuality

Mesto získalo certifikát za triedenie odpadu

poradna

Vážený pán Husár, dovoľte nám, aby sme sa Vám poďakovali za spoluprácu, v rámci ktorej organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI – PAK financuje triedený zber odpadov pre mesto Zlaté Moravce a zosumarizovali aktivity, ktoré sme spolu s Vami vykonali počas roka 2018.

Radi by sme Vás informovali, že za prevádzkovanie triedeného zberu vo Vašom meste/obci organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI – PAK za rok 2018 uhradila náklady vo celkovej výške 22 663 € bez DPH.
Aj obec/mesto Zlaté Moravce tým, že je súčasťou systému ENVI – PAK prevádzkujúceho triedený zber odpadu, prispelo v roku 2018 k celkovej úspore produkcie skleníkových plynov v množstve 59 263 667 kg CO2. Táto úspora predstavuje množstvo skleníkových plynov, ktoré by vyprodukovalo priemerné osobné auto, ak by 5480-krát obišlo zemeguľu. Na výpočet bola použitá metodika vyvinutá spoločnosťou BIO by Deloitte pre 25 európskych OZV združených v asociácii PRO EUROPE. Uvedomujeme si, že množstvo vytriedeného odpadu sa bude zvyšovať len vďaka obyvateľom, ktorí budú k triedeniu pristupovať zodpovedne. Osveta a vzdelávanie obyvateľov je najlepšou cestou, ako ich motivovať k tomu, aby sa odpad triedil správne a množstvá vyseparovaného odpadu sa zvyšovali. Preto sme Vám v roku 2018 poskytli viaceré vzdelávacie a osvetové aktivity na podporu triedenia odpadu určené pre obyvateľov.

Z nich vyberáme:

  • • Test ekologickej inteligencie – on-line vzdelávanie pre občanov o odpade a nakladím s ním spojené so súťažou o vecné ceny
  • • Nálepky na kontajnery
  • • Letáky ako triediť A4
  • • Plagát A2 o správnom triedení odpadu

Veríme, že v nasledujúcom období sa nám spoločnými silami bude dariť zvyšovať angažovanosť obyvateľov v triedení a napredovať pri zvyšovaní vytriedeného množstva odpadu.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button