AktualityŠkoly

Pribinka na medzinárodnej konferencii na Cypre

poradna

V rámci programu eTweening sa v dňoch 16. – 18.2019  konal na Cypre odborný workshop zameraný na profesionálny rozvoj pod názvom Zmena školskej kultúry smerom k demokratickej škole.

 

Zúčastnilo sa ho 80 učiteľov z celej Európy. Zo Slovenska boli na túto konferenciu vybraní dvaja učitelia. Je preto pre nás veľká česť, že naša zamestnankyňa, učiteľka anglického jazyka PhDr. Gabriela Čásarová, PhD., reprezentovala našu školu i krajinu na tejto konferencii.

Tieto medzinárodné konferencie majú za cieľ nielen oboznámiť účastníkov s programom eTwinning a ponúknuť možnosť rozvoja európskej spolupráce s použitím IKT, ale hlavným cieľom je ponúknuť profesijný rozvoj v konkrétnej oblasti, na ktorú sú zamerané. Do programu eTwinning sa naša škola zapája už po druhý rok. Program eTwinning sa zameriava na podporu využívania moderných informačných a komunikačných technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl . “E” je skratka pre elektronický a “twinning” znamená partnerstvo, družba. eTwinning vám umožňuje nájsť partnerskú školu, s ktorou môžete realizovať inovatívne školské projekty v rámci vyučovania v bezpečnom virtuálnom prostredí (TwinSpace). To ale nie je všetko. eTwinning je ideálny na výmenu informácií a skúseností s kolegami – učiteľmi z Európy a ponúka tiež možnosti ďalšieho vzdelávania. 

V rámci konferencie sa prezentovali nasledovné témy: 

  • Prezentovanie kultúry rovnosti a zdieľanej zodpovednosti v školách
  • Zastavenie nenávisti na internete – posilnenie demokratického občianstva
  • Vyučovanie kontroverzných tém v kontexte výchovy k ľudským právam a výchovy k demokratickému občianstvu
  • Aplikovaná demokracia: príklady eko-škôl
  • Pomoc žiakom – migrantom integrovať sa do školského systému hostiteľskej krajiny vďaka eTwiningu.

Veríme, že naša škola využije získané poznatky a nové kontakty s učiteľmi z celej Európy v ďalších etwinningových projektoch, v ktorých plánujeme pokračovať aj naďalej.

PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button