Aktuality

Voľby do Európskeho parlamentu 2019

poradna

Európske voľby na Slovensku sa budú konať v sobotu 25. mája 2019. Právo voliť majú všetci občania EÚ s trvalým pobytom v SR, ktorí v termíne konania volieb dovŕšili 18 rokov.

Voliči na Slovensku musia voliť v príslušnej volebnej miestnosti na základe svojej adresy trvalého pobytu. Ak nemôžete hlasovať vo volebnom obvode, v ktorom ste zaregistrovaný, môžete požiadať obecný úrad o voličský preukaz, ktorý vám umožní hlasovať v ktoromkoľvek volebnom okrsku na území Slovenska.

Voličom zapísaným do zoznamu voličov obecný úrad doručí oznámenie o čase a mieste konania volieb. V oznámení bude uvedené číslo volebného okrsku, adresa volebnej miestnosti a informácia o úprave hlasovacieho lístka.

Voliči na Slovensku budú voliť 14 poslancov EP, o jedného viac ako vo voľbách v roku 2014. Zo 14 zvolených poslancov získajú mandáty 13 z nich, pričom 14 mandát bude pridelený Slovensku po odchode Veľkej Británie z Európskej Únie.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button