AktualityŠkoly

Nové možnosti študentov SOŠ obchodu a služieb Zlaté Moravce

poradna

Znalosť cudzích jazykov a ich praktické využitie v reálnom živote patrí dnes už k samozrejmým požiadavkam pri uplatňovaní sa mladých ľudí na trhu práce. Naša škola sa vždy snažila sprostredkovať svojim študentom možnosť preveriť svoje jazykové schopnosti prostredníctvom výmenných pobytov v zahraničí.

K novinkám školy patrí medzinárodná spolupráca so školským zariadením SAINTE MARTHE CHAVAGNES v prekrásnom historickom  francúzskom meste Angoulȇme . Celá spolupráca začala v októbri 2018, kedy pricestovala skupina učiteľov na čele s riaditeľkou školy VERONIQUE  DESPORT k nám a zrealizovala sa vzájomná dohoda o spolupráci partnerských škôl podpísaním certifikátu, ktorý garantoval študentom oboch krajín uskutočnenie výmenného pobyt počas štúdia.

V máji 2019 navštívila skupina 7 pedagógov spolu s riaditeľom školy PaedDr. Štefanom Halgašom partnerskú školu v Angoulȇme a dohodla konkrétne podmienky pre realizáciu výmenného pobytu študentov. Vybraní študenti budú v mesiacoch september 2019 – apríl 2020 pracovať na projekte medzinárodnej spolupráce – ich úlohou je pripraviť a uviesť do života turistický bedeker nášho regióna na základe konkrétnych požiadaviek študentov z francúzskej družobnej školy. Komunikovať a korešpondovať musia navzájom prostredníctvom sociálnych sietí v nemeckom a anglickom jazyku a výsledkom ich tvorivého hľadania a spracovania informácií bude samotný výmenný pobyt, ktorý sa uskutoční v máji 2020.

Veríme, že táto spolupráca prinesie našim študentom opäť nové možnosti a nadšenie, s ktorým sa pustili do práce, bude motiváciou aj pre budúcich študentov našej školy.

Mgr. Eva Chrapková
zástupkyňa riaditeľa školy

[ngg src=”galleries” ids=”1038″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button