AktualityŠkoly

Mladý záchranár CO

poradna

K tradičným súťažiam, do ktorých sa zapájame, patrí aj pomerne náročná súťaž pod názvom Súťaž mladých záchranárov civilnej ochrany.

Tento rok sa súťaž konala 10. mája v SOŠOaS v Zlatých Moravciach. Našu školu reprezentovalo štvorčlenné družstvo v zložení: Andrea Malá, Henrieta Ivanová, Gabriel Bezuška a Marek Holub. 

Samotná súťaž pozostávala z teoretickej a praktickej časti. Z teórie žiaci absolvovali 4 testy po 20 otázok z oblasti zdravotnej a dopravnej výchovy, z oblasti civilnej ochrany a  oblasti topografie a orientácie v teréne. Následne sa presunuli na stanovištia  praktickej časti, kde      v teréne riešili úlohy ako prechod zamoreným terénom a zhotovenie evakuačnej batožiny, praktické ošetrenie úrazu a zdravotnej prípravy. Veľmi nás potešilo, že v takejto náročnej súťaži naši deviataci zabodovali a obhájili si 1. miesto. Priviezli si domov pohár s diplomom a každý dostal aj medailu a hodnotné ceny.

Celému družstvu ďakujeme za dobrú reprezentáciu.

Ing. Miriam Bezušková

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button