AktualityŠkoly

Európsky deň jazykov na Pribinke

poradna

Dobrý deň!.. Hello!.. Guten Tag!.. Zdravstvuj!.. Bonjour!..Duenos días!..Konnichiwa!..

Za Európsky deň jazykov je vyhlásený 26. september. V našej škole si vďaka vyučujúcim cudzích jazykov tento deň každoročne pripomíname. 

1. októbra 2019 sa naša telocvičňa zmenila na multilinguálnu miestnosť. Žiaci z najvyšších ročníkov si pripravili zaujímavé a zábavné jazykové aktivity, do ktorých sa zapojila takmer celá škola.  Pri jednotlivých jazykových  stánkoch si mohli žiaci otestovať vedomosti zo slovenčiny a angličtiny, zahrať pexeso s nemeckými kartičkami, prípadne si vyskúšať ruské jazykové hry.  Nechýbali ani české jazykolamy, španielske slovíčka, francúzske piesne i  vyskladanie mena z japonskej abecedy.  

Aj keď vždy bude pre nás najkrajším jazykom rodná slovenčina, nesmieme zabúdať na  jednu starú múdrosť, ktorá hovorí: „Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom.“ Pravdivosť tejto múdrosti sme si možno nikdy neuvedomovali viac než dnes. Znalosť cudzích jazykov uľahčuje život pri cestovaní, otvára nielen nové pracovné príležitosti, ale aj mysle, a tak prispieva k porozumeniu medzi ľuďmi.

Veríme, že aj toto podujatie prispelo k zvýšeniu motivácie žiakov k výučbe cudzích jazykov. 

PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button