AktualityŠkoly

Pribinka opäť na najvyššej priečke

poradna

 „Čas, ktorý si venoval svojej ruži, robí tvoju ružu takou dôležitou.“ Kto pozná knihu Malý princ, ktorú napísal francúzsky spisovateľ Antoine de Saint-Exupéry, určite si veľmi dobre pamätá na tieto slová.

Keď sa nad nimi zamyslíme, zistíme, že je v nich veľká pravda. Nič sa nerodí ľahko, úspech už vôbec nie. A nikdy nie je samozrejmosťou. 

Za každým úspechom stojí veľa síl, námahy, odhodlania, vytrvalosti, odriekania, no najmä času. Naša škola má to šťastie, že ju navštevujú šikovní, talentovaní a cieľavedomí žiaci, ktorí v spolupráci s ich učiteľmi robia často aj nemožné, aby zažiarili a mohli byť na seba právom hrdí. 

Výsledkom každej snahy je už niekoľkoročné prvenstvo v hodnotení základných škôl v okrese Zlaté Moravce. Okrem ocenení na území okresu sme si viackrát odniesli aj medailové pozície v hodnotení základných škôl a osemročných gymnázií vo vedomostných súťažiach a olympiádach na území Nitrianskeho kraja.

Školský rok 2018/2019 bol pre našu školu opäť výnimočný. V pondelok 7. októbra 2019 sme si prevzali za prítomnosti primátora mesta PaedDr. Dušana Husára a Mgr. Danuše Hollej z rúk vedúceho odboru  školstva Okresného úradu v Nitre Mgr. Milana Galabu ocenenie za 1. miesto vo vedomostných súťažiach žiakov základných škôl a osemročných gymnázií v Nitrianskom kraji. Konkurenciou nám bolo 314 škôl, ktoré sme dokázali svojou húževnatosťou poraziť. 

S úsmevom na tvári môžem povedať, že som právom hrdá riaditeľka. Hrdá nielen teraz, ale stále. Mám okolo seba dve zástupkyne, na ktoré sa dá vždy a vo všetkom spoľahnúť, Spolu máme ten najlepší a najšikovnejší kolektív učiteľov, ktorí berú svoju prácu naozaj zodpovedne. 

V neposlednom rade nemôžem zabudnúť na tých  najdôležitejších – našich žiakov, bez ktorých by naša škola nebola školou. Všetci žiaci si u nás  nájdu niečo, v čom ukážu svoju silu. Každý žiak je iný, ale predsa výnimočný. A presne takto ich všetkých vnímame.

Ďakujem všetkým za spoluprácu, čas, úsilie a snahu vynaloženú pri síce ťažkej, ale o to krajšej práci. Nezabúdajme na to, že čas, ktorý venuje deťom, ich robí dôležitými.

Všetkým patrí ešte raz jedno veľké ĎAKUJEM!

Mgr. Lenka Herdová, riaditeľka školy

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button