AktualityPozvánky

FAREBNÝ SVET DETÍ

poradna

Nahliadnite do sveta detí plného pestrých farieb a rozprávkových bytostí zachytených štetcom Mgr. Tatiany Preinerovej prostredníctvom výstavy Farebný svet detí, ktorá bude otvorená od 17. 2. – 13. 3. 2020 v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach, pobočke Ponitrianskeho múzea v Nitre.

Každé dieťa sa v určitom štádiu vývinu začína oboznamovať s pastelkami. Kreslí rôzne obrázky, ktoré vyjadrujú jeho priania, emócie i fantáziu, alebo vyfarbuje omaľovánky. Časom však z toho väčšinou vyrastie a začne sa uberať iným smerom. U niektorých detí však výtvarný záujem pretrvá a rodičia im ho pomáhajú rozvíjať pomocou navštevovania rôznych umeleckých krúžkov. Jedným z pedagógov, ktorý sa snažia podporiť v deťoch kreativitu, hravosť, tvorivú fantáziu a záujem o výtvarné umenie je aj Mgr. Tatiana Preinerová, ktorá sa maľovaniu začala venovať v ranom detstve. Jej veľkým vzorom a podporovateľom pri tvorbe bol starý otec, ktorý sa venoval krajinomaľbe a maľbe zátiší. Vyštudovala Výtvarnú výchovu na UKF v Nitre a svoje vedomosti, poznatky a zručnosti odovzdáva svojim žiakom na základnej škole v Zlatých Moravciach na predmete Výtvarná výchova. Maľovanie, ktoré je jej koníčkom sa stalo zároveň i povolaním. Pri tvorbe v súkromí hľadá inšpiráciu v prírode a rozprávkach, prevažne sa však venuje detskej tematike. Okrem maľovania sa venuje aj písaniu básní a poviedok pre deti. Na výstave Farebný svet detí, ktorá bude otvorená od 17.2 – 13.3.2020 v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach, bude z jej výtvarnej tvorby vystavených približne 13 diel s tematikou detského sveta.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button