AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu v meste Zlaté Moravce 24. 3. 2020

poradna

Zasadnutie Krízového štábu v meste Zlaté Moravce, ktoré sa konalo dňa 24. 3. 2020 /utorok/ o 8. 00 hod. na MsÚ Zlaté Moravce.

Prizvaná Mgr. Bošiaková informovala Krízový štáb mesta o prijatých opatreniach v DOS a ZOS. Boli zabezpečené hygienické a ochranné prostriedky. Obyvatelia DOS a ZOS od 12.3.2020 fungujú v karanténnom režime. Všetci obyvatelia DOS a ZOS boli poučení ako sa majú správať v súčasnej krízovej situácii, pričom im je zabezpečená nepretržitá 24-hodinová starostlivosť.

  • Krízový štáb mesta kontaktoval zástupcov Nemocnice Zlaté Moravce a.s. a prednostku OÚ Zlaté Moravce, ktorá je predsedom Okresného krízového štábu a dohodli sa na spoločnom pracovnom stretnutí dnes o 12,00 hod.
  • Krízový štáb mesta rozhodol o zverejnení informácie na web stránku mesta ako aj o zaslaní oznamu formou SMS, aby seniori v núdzi v prípade potreby nákupu potravín, liekov a donášky obedov kontaktovali Mgr. Bošiakovú – vedúcu DOS a ZOS na mobilnom t. č. 0905 848 025
  • Krízový štáb rozhodol o objednávke ďalších ochranných rúšok pre obyvateľov mesta Zlaté Moravce a ich následnú distribúciu.
  • Krízový štáb mesta nariadil Mestskej polícii, aby skontrolovali všetky verejne prístupné ihriská a v prípade potreby zabezpečili zákaz vstupu opätovným opáskovaním.

Mestská polícia zároveň vyzýva občanov, aby v prípade porušovania zákazu oznámili túto skutočnosť bezodkladne na bezplatnom telefónnom čísle 159.

obed

Súvisiace články

2 Komentárov

  1. Dobrý deň,

    Krízový štáb mesta Zlaté Moravce rozhodol o objednávke ďalších ochranných rúšok pre obyvateľov mesta Zlaté Moravce a ich následnú distribúciu. Môžete informovať o tom, akým spôsobom, komu a podľa akých kritérií sa rúška distribuujú?
    M. Horná

    1. Mesto zabezpečilo ochranné rúška pre najrizikovejšiu skupinu – seniorov nad 65 rokov v mestských obvodoch č. 1 a č. 2 . Ich distribúcia začne dnes prostredníctvom predsedov Výborov mestských častí č. 1 a č. 2. Postupne bude pokračovať distribúcia ochranných rúšok pre najrizikovejšiu skupinu – seniorov nad 65 rokov v mestských častiach č. 1 a č. 2, ako aj v mestskej časti Prílepy a v mestskej časti Chyzerovce. Ochranné rúška budú distribuované aj do DOS. Mesto vie dokladovať dodávateľa ochranných rúšok – rúška boli vyrobené v Chránenej dielni. Jedná sa o viackrát použiteľné ochranné rúška.

      https://www.zlatemoravce.info/2020/03/mesto-zabezpecilo-ochranne-ruska-pre-najrizikovejsiu-skupinu-seniorov-nad-65-rokov/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button