AktualityKoronavírusŠkoly

Žiaci do škôl ani v apríli nenastúpia

poradna

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Grohling po utorkovom rokovaní vlády 24. marca 2020, oznámil, že vyučovanie na školách bude prerušené do odvolania. Dôvodom sú opatrenia týkajúce sa zabránenia šíreniu nového koronavírusu.

  • Testovanie 9 sa neuskutoční.
  • Zápisy do l.ročníka základných škôl – uskutočniť od 15. do 30. apríla, ale bez osobnej prítomnosti detí. Ideálny by bol zápis elektronickou formou tam, kde je to možné.
  • Prihlášky na stredné školy je možné podať do 15.mája, k prihláške sa nebude vyžadovať potvrdenie od lekára. Prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna.
  • Zápisy do materských škôl – podávanie žiadostí bude prebiehať v mesiaci máj 2020, elektronicky
  • Písomné maturity” sa v tomto školskom roku neuskutočnia, ústne maturity, by sa mali konať do dvoch týždňov od obnovenia výučby. Uskutočnia sa do 30. júna 2020.
  • Školský rok v základných a stredných školách chce ministerstvo reálne ukončiť tak, ako je obvyklé – do 30. júna. Učivo, ktoré sa nepreberie, sa bude posúvať do ďalšieho ročníka.

Minister Branislav Grohling oslovil riaditeľa R TVS Jaroslava Rezníka so žiadosťou, aby boli rozšírené vyučovacie programy vo verejnoprávnej televízii na Dvojke. Od budúceho týždňa to bude 100 minút denne, čím by sa mohli takýmto spôsobom vzdelávať aj žiaci, ktorí nemajú internet alebo počítač.
Minister Grohling doplnil, že vzniká aj web www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia materiály na digitálne vzdelávanie.


Chcete vedieť o všetkom? Aktivujte si notifikácie


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button