AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu v meste Zlaté Moravce 14. 4. 2020

poradna

Zasadnutie Krízového štábu v meste Zlaté Moravce, ktoré sa konalo dňa 14. 4. 2020 /utorok/ o 8.00 hod. na MsÚ Zlaté Moravce.

  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Podľa poskytnutých informácií nebola zaznamenaná žiadna zmena.
  • Krízový štáb mesta telefonicky kontaktoval prednostku OÚ Zlaté Moravce, aby vzájomne prehodnotili aktuálnu situáciu v meste Zlaté Moravce ako aj bezpečnostnú situáciu počas veľkonočných sviatkov.
  • Krízový štáb mesta informoval, že počas veľkonočných sviatkov Mestská polícia riešila viacero priestupkov medzi ktorými preveruje aj možné porušenie dodržiavania opatrení vydaných počas veľkonočných sviatkov. Počas veľkonočných sviatkov bol zaznamenaný aj zásah Hasičského záchranného zboru SR z dôvodu požiaru veľkokapacitného kontajnera.
  • Počas dnešného dňa bude zabezpečený rozvoz pitnej vody pre MRK.
  • Na základe požiadavky riaditeľky MSKŠ bude počas dnešného a zajtrajšieho dňa zamestnancami MsÚ a MSKŠ zabezpečená distribúcia Tekovských novín do schránok domácností v meste Zlaté Moravce.
  • Krízový štáb mesta v rámci preventívnych opatrení pred šírením nového koronavírusu zabezpečil 5 kusov bezdotykových digitálnych teplomerov, ktoré boli rozdelené nasledovne: 1 ks Mestský úrad, 1 ks DOS a ZOS, 1 ks Mestská polícia, 1 kus Technickým službám mesta ZM. Pre prípad potreby bol jeden kus ponechaný v zálohe.
  • V rámci preventívnych opatrení pred šírením koronavírusu bude každodenne kontrolovaná telesná teplota zamestnancom Mestského úradu ako aj všetkým návštevníkom Mestského úradu.
  • Mestská polícia opätovne vykoná kontrolu opáskovania verejných detských ihrísk.
  • Krízový štáb mesta na základe vydaného opatrenia č. 3 – „Výzvy predsedu Krízového štábu OÚ Nitra“ zabezpečil pomocou TSP pracovníčok osvetu, informovanie, distribúciu a zdieľanie tohto opatrenia, ktorým sú príslušníci MRK vyzývaní k dodržiavaniu vydaných bezpečnostných opatrení, hygienických návykov, nosenia rúšok, nezdržiavania sa v skupinách a na verejných priestranstvách.
  • Krízový štáb mesta preveril aj aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. Mgr. Bošiaková informovala, že uvedené zariadenia fungujú vo svojom obvyklom režime.

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button