Aktuality

Svetový deň rodiny

poradna

Verejnosť po celom svete si v tento dátum pripomína Svetový deň rodiny (World Family Day), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov (OSN) v roku 1993.

Význam dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti. Súčasne je možnosťou, aby sa národné inštitúcie zaoberajúce sa touto problematikou zamysleli nad rodinnou politikou v danej krajine.

Medzinárodný deň rodín má poskytnúť príležitosť na podporu povedomia o otázkach týkajúcich sa rodín a na zvýšenie poznatkov o sociálnych, ekonomických a demografických procesoch, ktoré sa ich týkajú. Inšpirovalo celý rad podujatí na zvyšovanie povedomia vrátane národných rodinných dní. V mnohých krajinách poskytuje tento deň príležitosť zdôrazniť rôzne oblasti záujmu a dôležitosti pre rodiny. Medzi aktivity patrí workshopy a konferencie, rozhlasové a televízne programy, novinové články a kultúrne programy, ktoré zdôrazňujú príslušné témy.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button