AktualityKoronavírus

ZOS prebehlo testovanie a všetky výsledky testov boli negatívne

poradna

Zasadnutie Krízového štábu COVID-19 v meste Zlaté Moravce, ktoré sa konalo dňa 25. 5. 2020 /pondelok/ o 8.00 hod. na MsÚ Zlaté Moravce.

  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica Zlaté Moravce a.s. uviedla, že doteraz všetky testovania na COVID-19 zrealizované v ich zariadení boli negatívne, epidemiologická situácia sa nezmenila.
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. Mgr. Bošiaková uviedla, že sociálne zariadenia fungujú v bežnom režime a všetky prijaté opatrenia sú dodržiavané. Ďalej informovala, že v ZOS prebehlo testovanie diagnostickým testom RAPID PSS na ochorenie COVID-19. Testovaných bolo 13 klientov a 10 zamestnancov. Všetky výsledky testov boli negatívne.
  • Náčelník MsP informoval, že Mestská polícia cez víkend nezaznamenala žiadne závažné priestupky.
  • Primátor mesta informoval, že z dôvodu spustenia prevádzky Materských škôl v správe Mesta Zlaté Moravce od 1.6.2020, bude v priebehu tohto týždňa zabezpečená dezinfekcia týchto budov – priestorov, súčasne budú dezinfikované aj detské ihriská v týchto objektoch.
  • V priebehu tohto týždňa prebehne príprava Športového ihriska na Mojmírovej ulici, ktoré bude pre verejnosť otvorené od 1.6.2020.
  • Riaditeľka MSKŠ informovala, že vzhľadom na ďalšie uvoľnenie opatrení prebehne tento týždeň dezinfekcia priestorov Kultúrneho domu v Chyzerovciach a Kultúrneho domu v Prílepoch ako aj priestorov Kina v MSKŠ, ktorého prevádzka začne v pondelok premietaním žánra určeného pre deti pri príležitosti Dňa detí.
  • Od 1. júna bude v prevádzke aj mestská fontána na Námestí Andreja Hlinku.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button