AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu v meste Zlaté Moravce 1. 6. 2020

poradna

Zasadnutie Krízového štábu COVID-19 v meste Zlaté Moravce, ktoré sa konalo dňa 1.6. 2020 /pondelok/ o 8.00 hod. na MsÚ Zlaté Moravce.

  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica Zlaté Moravce a.s. informovala, že nebola zaznamenaná žiadna zmena.
  • Náčelník MsP informoval, že Mestská polícia cez víkend nezaznamenala žiadne závažné priestupky.
  • V piatok bola realizovaná dezinfekcia Mestského úradu, Kultúrneho domu v Chyzerovciach, Kultúrneho domu v Prílepoch, všetkých detských ihrísk v správe Mesta ako aj v Mestskej časti Prílepy.
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. Mgr. Bošiaková informovala, že sociálne zariadenia fungujú vo svojom režime, pričom naďalej dbajú na dodržiavanie aktuálne platných opatrení.
  • Riaditeľka MSKŠ informovala, že Mestské stredisko kultúry a športu je už v plnej prevádzke. Knižnica je otvorená od 11. mája 2020, prevádzka kina bola spustená včerajším dňom 31.5. 2020 v súlade s opatreniami RÚVZ SR a hromadné kultúre podujatia sa zatiaľ presúvajú na neskorší termín, o ktorom bude verejnosť včas informovaná.

Vedúca oddelenia školstva a sociálnych vecí Mgr. Hollá informovala Krízový štáb o spustení a priebehu prevádzky Materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zlaté Moravce:

  • Všetky priestory v MŠ boli v piatok pred spustením prevádzky plošne dezinfikované. 
  • Zamestnancom MŠ boli poskytnuté ochranné rúška ako aj dezinfekčné prostriedky.
  • Dnes ráno bola vykonaná kontrola na jednotlivých prevádzkach MŠ, prevádzky, či postupujú v zmysle pokynov a dodržiavania opatrení
    vydaných ÚVZ SR. Nezaznamenala žiadne porušenie, ani podnet od rodičov. Všetky Materské školy sa prevádzkujú v zmysle pokynov a dodržania hygienických opatrení prijatých ÚVZ SR.

Mestský úrad v Zlatých Moravciach funguje bez obmedzení – s možným vstupom do priestorov Mestského úradu za predpokladu dodržania
bezpečnostných hygienických opatrení – s ochranným rúškom, dezinfekciou rúk a bezpečným 2 m odstupom.

Ďalšie zasadnutia Krízového štábu mesta COVID-19 sa budú konať podľa potreby a vývoja situácie COVID-19.


obed

Súvisiace články

Komentár

  1. Věřím, že po dlouhou dobu bylo nutné sestavit toto sídlo ještě před krizí a Covidem-19. Pojďme přijít s nápadem, abychom mohli něco udělat, abychom žili. Samozřejmě je jasné, že realitou je, že k obnovení ekonomiky bude trvat dva nebo více let. Ale přinejmenším za účelem stabilizace situace jako celku a bez obav ze skutečnosti, že jakýkoli podnik zítra padne a ekonomiku ztratí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button