Aktuality

Zbierka na U-rampu sa skončila v rekordne krátkom čase: VYZBIERANÉ POČAS 9 DNÍ

poradna

O koncepte kaviarne Kolt ste už asi počuli. Naším cieľom je kultivovať verejný priestor, vytvárať ponuku kvalitných kultúrno-komunitných podujatí a strieľať tie najpoctivejšie svetlopražené kávy z malých slovenských pražiarní.

A keďže niektoré kaviarne majú aj detské kútiky, ani my nechceme zaostávať. Ale ako pri všetkom, čo robíme, aj toto sme sa rozhodli spraviť inak. Rozhodli sme sa, že formou verejnej zbierky si splníme detský sen a v Moravciach postavíme U-rampu Prispieť sa dalo jednoducho cez portál PayPal Cieľom zbierky bolo získať peniažky na nové športovisko v centre mesta, určené pre skateboardy a bmx, tzv. U-rampu. Tá bude skonštruovaná tak, aby bola vhodná nielen pre profesionálnych športovcov, ale aj pre ľudí, ktorí sa týmto športom venujú len rekreačne. U-rampa bude 6 m široká, 1,2 m vysoká a 10 m dlhá.
Chceme, aby Moravčania a obyvatelia blízkeho okolia mali viac možností a dobré podmienky na aktívny životný štýl. Pravidelný pohyb plní úlohu prevencie – bojuje proti obezite a znižuje riziko celej kopy ďalších ochorení. Okrem kondičky výrazne zlepšuje aj myseľ. Šťastie, ktoré pociťujeme počas, resp. po športe pomáha odolávať každodennému stresu, potláča úzkosti a depresie. Šport pomáha budovať sebavedomie a sebaúctu, ale aj úctu k druhým. U-rampa bude vytvárať priestor pre prepájanie komunít, vytváranie nových priateľstiev, budovanie kontaktov.
Na takomto type športovísk sa často stretáva viacero generácií a vďaka tomu sa môžu deti a tínedžeri okrem okrem zmysluplného trávenia času naučiť od starších jazdcov, ktorí pre nich predstavujú prirodzený vzor, aj veľa o tolerancii, morálke či disciplíne. V budúcnosti uvažujeme o škole bmx pre deti.

Naše ciele:

  • – vybudovať u-rampu
  • – zvýšiť úroveň zdravia Moravčanov,
  • – znížiť mieru ochorení spôsobených neaktivitou (napr. obezitu),
  • – motivovať obyvateľov a návštevníkov mesta k športu a pohybovým aktivitám, najmä deti a mladých ľudí,
  • – rozšíriť ponuku športovísk – zvýšiť frekvenciu návštevníkov nádvoria Župného domu
  • – prilákať návštevníkov aj zo širšieho okolia a pozitívne vplývať na imidž mesta

Položky, na ktoré sme sa skladali: – Smrekové rezivo na konštrukciu – 530 € – Preglejka 12 mm a 18 mm na konštrukciu – 850 € – Preglejka na vrchnú vrstvu – 540 € – Oceľová tyč na koping ø 60mm – 70 € – Spojovací materiál – 60 € – Náter – Polyuretánová farba, lak na drevené časti, gumoasfalt – 230 € – Podkladové betónové kocky – 100 € – Rezerva – 120 € SPOLU: 2 500 €
Robota – 0 €, pretože Richard Valovič – Woodworking to pre nás/pre vás napíli a zbúcha celé dokopy bez nároku na honorár.

Odmena pre darcov Meno každého darcu, ktorý prispeje na tento projekt čo i len eurkom, bude na večné veky zverejnené na jednej zo stien u-rampy.

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button