Aktuality

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zlúčila oddelenia JIS a OAIM

poradna

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce v rámci zvyšovania a zabezpečovania kvality bezpečnosti poskytovanej zdravotnej starostlivosti pristúpila k zlúčeniu Jednotky intenzívnej starostlivosti a Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny. Táto organizačná zmena pomôže nemocnici, personálu, ale najmä pacientom.

Rozhodnutie  nadväzuje na doteraz platné usmernenie o smerovaní akútnych pacientov cestou Ambulancie záchrannej zdravotnej služby na urgentné príjmy Nemocnice Nitra, resp. Levice, ktoré majú pacientov v závažnom stave prevziať.  ,,Zlúčením  JIS a OAIM sa  vytvorí  jedno pracovisko  intenzívnej starostlivosti  so šiestimi lôžkami (OMIS), ktoré  v prípade eventuálneho zlyhania vitálnych funkcií pacienta je vybavené aj možnosťou umelej pľúcnej ventilácie a potrebným monitoringom,“ vysvetľuje predseda predstavenstva Nemocnice AGEL Zlaté Moravce Miroslav Jaška.  Táto zmena umožní zefektívniť na novom oddelení po personálnej a technickej stránke starostlivosť   o pacientov v ťažkom stave.  Po stabilizácii stavu pacient bude smerovaný na ďalšiu diagnostiku a liečbu  podľa ochorenia na vyššie pracovisko  Nemocnice  Nitra, resp. Levice.

Rozhodnutie bude prínosom aj pre lepšie pracovné nasadenie lekárov, sestier a ďalšieho zdravotníckeho personálu vo vzťahu k pacientom. ,,Podarilo sa nám tým predísť aj možným problémom s nedostatkom kvalifikovaného personálu počas nepretržitej prevádzky.  Rovnako sa zefektívnia opatrenia, prijaté v súvislosti s prevenciou šírenia pandémie koronavírusu COVID-19,“ vysvetlil ďalšie pozitívne aspekty zmeny Miroslav Jaška. Zlatomoravecká nemocnica patrí do skupiny AGEL od  1.1.2017, jej spádovú oblasť tvorí cca 45 000 obyvateľov.  


obed

Súvisiace články

2 Komentárov

  1. Pekne nam to ide dole vodou – tlieskam AGEL. Pekne PR, ale citame pozorne -> cize nemate dostatok ludi a namiesto toho aby ste prijali dalsi personal tak zlucite 2 oddelenia do 1(zmensite, usetrite na personale a aj prevadzkovych nakladoch) a tvarime sa ze je vsetko efektivnejsie a lepsie. citujem: “Podarilo sa nám tým predísť aj možným problémom s nedostatkom kvalifikovaného personálu počas nepretržitej prevádzky.” pre koho je to efektivnejsie a lepsie? pre vas? lebo pre pacienta urcite nie kedze neostane v ZM ale ho budete vlacit kade-tade -> zase zacitujem: “Po stabilizácii stavu pacient bude smerovaný na ďalšiu diagnostiku a liečbu podľa ochorenia na vyššie pracovisko Nemocnice Nitra, resp. Levice.” Na paradu…

    1. este doplnim teda pre tie +2 srdiecka pod clankom:

      z 2 oddeleni tu ostane iba jedno a na nom len 6 lozok?! To mi pride aj na male mesto malo – teda nie mesto ale okres ZM kedze aj dediny okolo(1 mesto, 32 obci, spolu obyvatelstvo 40 512 (udaj k 31. december 2019)). Cize na 40tisic ludi 6lozok, howk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button