AktualitySamospráva

Poslanci vymenovali za riaditeľa Technických služieb Jána Koristu

poradna

Mestskí poslanci vo štvrtok 24. septembra 2020 vymenovali do funkcie riaditeľa Technických služieb (TS) Zlatých Moraviec Jána Koristu. Ten predtým pracoval ako poverený riaditeľ bez riadneho menovania od mestského zastupiteľstva.

Pred hlasovaním poslancov sa uskutočnilo riadne výberové konanie na pozíciu riaditeľa TS. Prihlásili sa traja uchádzači. Jeden z nich nesplnil podmienky vyhlásené výberovým konaním a nebol preto pozvaný na osobný pohovor.

Z dvoch uchádzačov, ktorí podmienky splnili, bol na pohovore úspešnejší práve Ján Korista, ktorého výberová komisia jednohlasne odporučila pre post riaditeľa. Na základe tohto odporučenia potom rozhodli poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

„Chcel by som poďakovať všetkým poslancom a vedeniu mesta za to, že vložili do mňa dôveru. Myslím, že naďalej budeme spolupracovať v takom dobrom duchu ako doteraz a že naše mesto ďalej zveľadíme. Verím, že budú spokojní poslanci a aj občania,“ vyjadril sa tesne po svojom zvolení Ján Korista.

Ján Korista pochádzajúci z Novej Bane pracuje v Technických službách Zlatých Moraviec päť rokov. Najskôr figuroval ako zastupujúci riaditeľ riaditeľky Barbory Segíňovej, ktorá odišla na materskú dovolenku v roku 2016. Neskôr pracoval ako poverený riaditeľ. Poverenie udeľuje a odníma primátor mesta a je platné na dobu pol roka. Po uplynutí tejto lehoty muselo byť poverenie zakaždým vystavené nanovo. Ján Korista po svojom menovaní do funkcie riaditeľa môže byť odvolaný už len zlatomoraveckým zastupiteľstvom. Menovanie sa udeľuje na dobu neurčitú.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button