Aktuality

Výnimočné príbehy solidarity a ľudskosti. V Nitrianskom kraji sa hľadajú ľudia so srdcom na dlani

poradna

Dvadsaťročná tradícia oceňovania výnimočných dobrovoľníckych skutkov a projektov prebehne tento rok historicky po prvýkrát vo všetkých krajoch Slovenska, vrátane nitrianskeho a taktiež na národnej úrovni. Nominácie na ocenenie je možné zasielať do 11. novembra. 

Srdce na dlani je každoročné ocenenie obdivuhodných skutkov a projektov, či už jednotlivcov, organizácií, škôl alebo skupín ľudí, ktoré svojou dobrovoľníckou činnosťou prispievajú k pozitívnej zmene vo svojom okolí. Ide o ocenenie tých, ktorí konajú dobré skutky bez nároku na finančnú odmenu, v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja, ochrany životného prostredia, kultúry, výchovy alebo vzdelávania a mnohých iných.

Nominácie prijíma aj Nitrianske centrum dobrovoľníctva, ktoré je organizátorom oceňovania v kraji. Vyhlásených je 10 kategórií, do ktorých je možné nominovať dobrovoľníka. Ide o kategórie ako dobrovoľníctvo v sociálnej oblasti, v oblasti športu, kultúry, ochrany životného prostredia a pod. Ale taktiež môžu ľudia oceniť a nominovať koordinátora dobrovoľníkov, školu či firmu alebo organizáciu, ktorá podporuje dobrovoľníctvo. Minulý rok bolo nominovaných 36 nominácií s viac než 70 menami. 

V roku 2020 vôbec po prvýkrát prebehne oceňovanie Srdce na dlani vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska. Navyše, historicky prvýkrát bude priamo prepojené aj s oceňovaním na celonárodnej úrovni, na ktoré budú nominované tie najvýnimočnejšie príbehy z jednotlivých krajov.

Navrhnúť na ocenenie môže ktokoľvek na Slovensku, kto pozná výnimočnú osobu, organizáciu alebo projekt zasvätený nezištnej pomoci. 

Nomináciu je možné zaslať priamo Nitrianskemu centru dobrovoľníctva do 11. novembra 2020 prostredníctvom oficiálneho webu oceňovania www.srdcenadlani.sk, na ktorom sú dostupné všetky informácie, podmienky nominovania a nominačné hárky. 

Partnerom podujatí vo všetkých krajoch je Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií a CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum. Záštitu nad oceňovaním na úrovni krajov prevzal splnomocnenec vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti

O udelení ocenenia v Nitrianskom kraji rozhoduje nezávislá hodnotiaca komisia, ktorá rovnako rozhodne o nomináciách aj na národnú úroveň.  Tu ocenenie Dobrovoľník roka 2020 organizuje CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum pod záštitou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Viac informácií na www.ncdnitra.sk alebo ncdnitra@gmail.com

jednoduche nominovanie dobrovolnikov do 11.11. 2020


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button