AktualityŠkoly

Mikuláš, čert a anjel zavítali na ZŠ, Mojmírova 2 obdarovať deti

poradna

Mikulášku, dobrý strýčku,
modlím sa ti modlitbičku….

Aj takúto krásnu a mnohé iné básničky a veršíky si pripravili naše šikovné deti pre Mikuláša. Ten sa objavil v našej škole spolu s anjelmi a čertom. Vieme odkiaľ prišiel? A vieme, čo sa s príchodom Mikuláša spája?  Jedna legenda hovorí o tom, že Mikuláš sa často večer po zotmení prechádzal ulicami a pozoroval ľudí za oknami. Keď videl chudobnú ubiedenú rodinu s deťmi, ktorým nevedeli dať rodičia nič na večeru, do obloka im vložil jedlo, hračky i niekoľko mincí. Nik nevedel, kto je tým dobrodincom, pretože Mikuláš chcel zostať v anonymite. V mestách chodil iba Mikuláša,  na vidieku sa k Mikulášovi pridal aj čert a anjel. Anjel a Mikuláš predstavovali dobro, čert mal postrašiť neposlušné deti. Aj naše deti sa čerta, celého v čiernom a s vidlami naplašili, len čo vbehol do triedy. Strach sa ale hneď rozplynul, keď sa k nim prihovoril anjel – p. riaditeľka Viera Striešková a pozval do triedy Mikuláša s ďalším anjelom.

Mikuláš si niesol batoh plný sladkostí, aby obdaroval deti. Tie museli podobne ako v minulosti preukázať nejakú zručnosť, aby dostali darček. V minulosti  sa zvyčajne pomodlili modlitbu, povedali básničku alebo zaspievali pesničku. A naše deti tiež krásne recitovali básničky, veršíky a zaslúžili si tak sladkú odmenu. Prisľúbili, že budú poslúchať mamičky, oteckov a aj p. učiteľky. Mikuláš s čertom a anjelmi zavítali do všetkých tried od 1. až po 4. ročník. Pozdravili dokonca cez web kameru aj žiakov, ktorí mali online hodiny s p. učiteľkami. Nezabudli ani na p. školníka, p. kuchárky, p. ekonómky a všetkých vyučujúcich v škole. Všetci si predsa zaslúžili sladkosť za svoju prácu. Určite ale najväčšiu radosť urobil Mikuláš tým najmenším, našim deťom. Už teraz sa tešíme, že k nám Mikuláš, anjel a čert zavítajú aj v budúcom školskom roku. Ďakujeme Mikuláš, že si na nás nezabudol.

Kolektív Základnej školy,  Mojmírova 2
PaedDr. Hana Verešpejová

[ngg src=”galleries” ids=”1111″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button