Aktuality

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zrekonštruovala Jednotku intenzívnej starostlivosti

poradna

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce dokončila rekonštrukciu jednotky intenzívnej starostlivosti oddelenia vnútorného lekárstva. Jej výsledkom sú moderné priestory, nové technologické vybavenie a nový komfort tak pre pacientov, ako aj pre personál, ktorý sa o pacientov stará. Rekonštrukciu v hodnote 10 tisíc EUR financovala samotná nemocnica z vlastných zdrojov.

,,Počas takmer rekonštrukcie sme pracovali v provizórnych podmienkach, ale ten čas čakania stál za to. Priestory JIS sú úplne obnovené, od podlahy cez steny až po strop s novým osvetlením a zariadením, ktoré je vyrobené na mieru. Rozostavenie nábytku umožňuje ľahšiu dostupnosť a prehľadné umiestnenie pracovných pomôcok a liečiv. Tak isto aj usporiadaním najmodernejších postelí sa zlepšil priestorovo prístup k ležiacim pacientom,“ vysvetľuje praktickú stránku rekonštrukcie lekárka oddelenia vnútorného lekárstva  MUDr. Mária Prieložná, MPH.

Revitalizácia priestorov jednotky intenzívnej starostlivosti sa realizovala na niekoľko etáp. Rozšírili sa aj rozvody prívodu kyslíka, obnovili sa elektrické rozvody a rozvody informačných systémov, nové sú aj nátery. ,,Zásadnou zmenou je úplne nový centrálny monitorovací systém, ktorý službukonajúcemu zdravotnému personálu umožňuje 24 hodinový monitoring pacientov,“ hovorí poverená riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. Súčasťou novej podoby JIS je aj novo dobudovaná samostatná izolačná miestnosť.  Celková investícia revitalizácie predstavuje približne 10 tisíc EUR.  ,,Pre obnovu priestorov JIS sme sa rozhodli hlavne s cieľom skvalitnenia poskytovanej zdravotnej starostlivosti, zefektívnenie práce našich kolegov. Sprievodný efektom rekonštrukcie je aj celkové zútulnenie pracovného prostredia a spríjemnenie pobytu pacienta počas jeho hospitalizácie v našej nemocnici,“ dodala MUDr. Horniaková.

nemocnicazlatemoravce.agel.sk

nemocnicazlatemoravce.agel.sk
nemocnicazlatemoravce.agel.sk

 

Sleduj náš oficiálny INFO YouTube kanál ↓↓↓

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button