AktualityŠkoly

S online výučbou zlatomoraveckých gymnazistov pomohla aj nitrianska univerzita

poradna

Učitelia z Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre oslovili Gymnázium Janka Kráľa s ponukou zapojiť sa do ich online vzdelávania. Nakoľko takéto dištančné vzdelávanie je náročné pre študentov aj pedagógov, chceli uľahčiť situáciu a pomôcť zlatomoraveckým učiteľom. Zároveň by študentom predniesli zaujímavé témy aj z iného pohľadu.

Začiatkom decembra sa uskutočnil online informačný deň univerzitných pedagógov ohľadom klimatickej zmeny. Gymnazistov informovali o príčinách a dôsledkoch klimatickej zmeny, o zmenách v kvalite ovzdušia, o význame vody v krajine ako aj o živote vo vode. Súčasťou informačného dňa bolo aj vyhlásenie súťaže ohľadom riešenia klimatických problémov. Ak sa študenti zapoja, môžu vyhrať účasť na zaujímavej exkurzii a vecné ceny. Informačný deň bol súčasťou projektu Podpora informačných aktivít zameraných na zníženie rizika povodní a na objektívne informovanie o nepriaznivých dôsledkoch zmeny klímy. Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.

Viac o projekte a fotografie z informačného dňa nájdete tu >>> zmenaklimy.sk


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button