AktualityKomerčné články

Doprajte si život bez utrpenia z nepríjemných bolestí

poradna

Bolesť pozná takmer každý z nás a má pre nás určitý význam aj zmysel, pretože je dôležitým signálom, že sa v našom tele niečo deje. Výnimkou sú ľudia so zriedkavými ochoreniami, pri ktorých nervový systém tak intenzívne na bolestivé impulzy vyplývajúce z poškodenia tkaniva nereaguje, čo je na druhú stranu veľmi nebezpečné.

Bolesť je komplexná reakcia, ktorá je formovaná biologickými, emocionálnymi, psychologickými a sociálnymi zložkami. Navyše sila bolesti často nezodpovedá závažnosti patologických zmien. Je to spôsobené individuálnym vnímaním bolesti, ktoré ovplyvňuje vek, pohlavie, etnická príslušnosť a ďalšie charakteristiky. 

Pre  človeka, ktorý pracuje, musí sa venovať škole, rodine alebo iným povinnostiam, je však dôležité vedieť, ako sa jej zbaviť bez ďalších vedľajších vplyvov na organizmus. My si preto povieme, ako to funguje v prípade dlhodobej bolesti panvového dna, ktorá môže náš život znepríjemniť do značnej miery a obmedziť nás v mnohých činnostiach.

Čo je bolesť panvového dna?

Nielen chrbtica, ramená, svaly a hlava, ale aj oblasť panvy môže občas bolieť. Ak sa ale intenzita bolesti a jej pretrvávanie bez známych dôvodov zvyšujú, zrejme nastal niekde problém. Problém, ktorý sa prejavuje nielen vo forme samotnej bolesti, ale aj problémami s močením alebo nástupu nepríjemnej erektilnej dysfunkcie. Ako sa týmto situáciám vyhnúť?

Odstráňte problém pomocou mechanoterapie

Odstránenie problému akejkoľvek bolesti je závislé od množstva faktorov. Základom je však dokonalé poznanie  príčin vzniknutého problému, čo nie je vždy až tak jednoduché. Ani farmakoterapia nie je vždy jediná cesta. Občas je lepšie využiť pre odstránenie bolestivého problému niečo menej invazívne. 

V prípade bolesti panvového dna to môže byť napríklad aj mechanoterapia. Ide o liečbu pomocou fokusovaných rázových vĺn, ktoré pôsobia na tzv. spúšťové body bolesti panvového dna. Po ich pravidelnej aplikácii postupne bolesť ustupuje a vy sa cítite oveľa lepšie. 

Dbajte na zdravý životný štýl

Ten je dôležitý počas celého nášho života a mali by sme ho dodržiavať nielen vtedy, ak nás začne niečo bolieť. Pod zdravým životným štýlom rozumieme zdravú stravu, ale aj pravidelný pohyb. Pokiaľ si ale myslíte, že fitness centrá sú jediným riešením na zlepšenie fyzického zdravia, ste na omyle. 

Na tréning a zlepšenie svojho výkonu môžete predsa využiť aj voľnú prírodu alebo priestor izby. Nezabudnite si tiež spríjemniť fyzickú aktivitu aj pohodlnými nohavicami a oblečením, pretože aj jeden malý podcenený detail vám môže narobiť v plnení týchto cieľov problémy. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button