AktualityKomerčné články

Ktoré veci na vašej záhrade nesmú ostať v zime bez dozoru?

poradna

Starostlivosť o záhradu je nevyhnutná pre jej ďalší život, plný rast a vývoj rastlín, ktoré sa na nej nachádzajú. Ani pozemok, trávnik, dlažba, stromy, fasáda alebo oplotenie by však nemali ostať bez povšimnutia. V priebehu času a pri nesprávnej starostlivosti sa kvalita tohto prostredia znižuje a neplní svoj účel ani funkcie. Vo vlastnom záujme je dobré to zmeniť, aby vám záhrada mohla plnohodnotne slúžiť už s príchodom prvých teplejších dní v marci. 

Poďte sa spolu s nami pozrieť na dôležité úkony, ktorým by ste mali venovať v tomto období pozornosť. 

Nezabudnite na spiľovanie stromov

Prvá nádielka snehu je tu a s ňou aj starosti súvisiace s odpratávaním snehu. Ten však predstavuje záťaž nielen pre naše chodníky, ale aj strechy a stromy. Práve podcenená starostlivosť o porasty na záhrade môže byť v týchto neľahkých podmienkach dôvodom na vznik nebezpečných situácií, ktoré môžu pre náš život predstavovať vážne ohrozenie. 

Nezabudnite preto pred príchodom prvých vločiek snehu na spiľovanie stromov, aby ste nechcenému ohrozeniu na svojom, ale aj cudzom zdraví predišli. Vyhnete sa tým aj poškodeniu a zlomeniu ovocných stromov, ktoré vám už potom nemusia v ďalšej sezóne dať toľko úrody.

Vyčistite fasádu a strechu

Spôsobuje vám pri bývaní komplikácie vlhkosť a plesne? Možno ste podcenili čistotu fasády. Tá je pri súčasnom znečistení ovzdušia a množstve áut na cestách či dymu z komínov vystavovaná obrovskej záťaži.

Takéto podmienky spôsobujú nielen zhoršenie izolačných vlastností omietky, ale aj zníženie jej odolnosti. Okrem toho, špinavý dom nie je ani najlepšou vizitkou. A pritom stačí tak málo. Profesionálne čistenie fasády, odkvapov alebo natieranie striech by malo zvýšiť odolnosť týchto povrchov voči vonkajším vplyvom, zvýšiť estetickú stránku okolia a zlepšiť ďalšie iné funkcie súvisiace s bývaním. 

Nezabudnite si ale na takúto menej alebo viac náročnú prácu prizvať odborníkov, ktorí nemajú strach z výšok a disponujú potrebným vybavením a tiež si obliecť niečo, čo môžete zašpiniť, ako napríklad kvalitné montérky. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button