AktualityKoronavírus

Mesto bude v dňoch 23. 1. 2021 a 24. 1. 2021 realizovať dobrovoľné plošné testovanie

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 18.01. 2021 (pondelok) o 8,30 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta zasadal v súvislosti zlého vývoja pandemickej situácie v okrese Zlaté Moravce.
  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a.s. uviedla, že v súčasnej dobe majú plne obsadené lôžka určené pre pacientov s ochorením COVID-19.
  • Krízový štáb mesta preveril aj aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. Situácia je zatiaľ bez zmien. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky opatrenia a nariadenia vydané RÚVZ a Vládou SR.
  • Krízový štáb mesta na základe zlého vývoja epidemiologickej situácie rozhodol, že Mesto Zlaté Moravce v dňoch 23.1.2021 a 24.1.2021 (sobota, nedeľa) bude realizovať dobrovoľné plošné testovanie obyvateľov mesta.
  • Krízový štáb mesta odporúča, aby plošného testovania na COVID-19 sa nezúčastňovali deti do 10 rokov.
    > Konkrétne odberové miesta budú zverejnené po schválení podanej žiadosti na MOM Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Nitre.
    > Odberové miesta budú otvorené v čase od 8,00 hod. – do 18,00 hod. Obedňajšia prestávka bude od 12,00 hod. do 13,00 hod. Posledný odber sa bude realizovať o 17,30 hod.
    > Tak ako pri poslednom plošnom testovaní bude v meste Zlaté Moravce fungovať COVID SEMAFÓR odberných miest, kde si občania môžu pozrieť vyťaženosť a čakaciu dobu na jednotlivých odberových miestach.
  • Krízový štáb mesta kontaktoval prednostku OÚ v Zlatých Moravciach JUDr. Kováčikovú a informoval ju o tom, že Mesto Zlaté Moravce sa
    rozhodlo podať žiadosť o zriadenie MOM s tým, že najbližší víkend bude realizovať dobrovoľné plošné testovanie obyvateľov mesta Zlaté Moravce antigénovými testami na COVID-19.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button