Aktuality

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce reprofilizovala ďalšie lôžka pre covidových pacientov

poradna

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zvládla ťažkú pandemickú situáciu počas vianočných sviatkov. Vedeniu nemocnice sa podarilo vďaka viacerým organizačným opatreniam udržať chod nemocnice. Keďže situácia v regióne sa neustále zhoršuje, na základe príkazu ministra zdravotníctva nemocnica vyčlenila ďalšie lôžka pre pacientov s koronavírusom.

„K dnešnému dňu evidujeme 13 covid pozitívnych zamestnancov, ďalších 5 je v karanténe. Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť pre 28 pacientov s koronavírusom, 2 sú suspektní. Dnes očakávame preloženie dvoch pacientov z Fakultnej nemocnice Nitra a dvoch pacientov z Levíc “ uviedla poverená riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková.  Nemocnica má aktuálne vyčlenených  30 bežných  lôžok  s pripojením na kyslík pre covid pozitívnych pacientov, čo je 43 % z celkovej lôžkovej  kapacity .

Vzhľadom na to, že nemocnica bude poskytovať v zmysle príkazu ministra zdravotníctva  do konca januára len akútnu neodkladnú  zdravotnú starostlivosť, je dočasne obmedzená činnosť chirurgického oddelenia, oddelenia FBRL a špecializovaných ambulancii.

V nemocnici stále platia prísne epidemiologické opatrenia, zákaz  návštev pacientov a povinné je na vyšetrenia sa vopred objednať.   


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button