AktualityKoronavírus

Mesto sa pripravuje aj na prípadné 3. kolo skríningového plošného testovania

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 02.02. 2021 (utorok) o 10,30 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta zasadal vo veci vydania Vyhlášky RÚVZ so sídlom v Nitre, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre mesto Zlaté Moravce, ktorá nadobudla účinnosť dnes 02.02.2021. Zasadnutia sa zúčastnil aj pplk. JUDr. Visolajský , riaditeľ Obvodného oddelenia PZ SR v Zlatých Moravciach.
  • Členovia Krízového štábu mesta a prizvaní hostia boli oboznámení so znením vyhlášky č.34, ktorá z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 ustanovuje, že Mesto Zlaté Moravce je povinné zabezpečiť kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení, izolácie v domácom prostredí osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19, ako aj všetkých osôb, ktoré boli v úzkom kontakte s osobami pozitívnymi na ochorenie COVID-19, ktoré sú obyvateľmi domov a bytov na ulici Chyzerovecká č. 109, č. 137, č. 139, č. 151 a č. 174, za asistencie príslušníkov Policajného zboru a v spolupráci s inými zložkami a osobami. V prípade zistenia porušenia karantény zo strany povinných osôb zabezpečiť obmedzenie pohybu v rámci mesta Zlaté Moravce a zabezpečiť neodkladné nahlásenie porušenia karantény RÚVZ so sídlom v Nitre, prípadne každé nové ochorenie, podozrenie z ochorenia a podozrenie z nákazy COVID-19. Mesto Zlaté Moravce je povinné zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti rodinných domov a obydlí na ulici Chyzerovecká.
  • Krízový štáb mesta rozhodol, že pracovníčky Terénnej sociálnej práce, budú naďalej aktívne monitorovať situáciu v komunite MRK.
  • Mestská polícia a Miestna občianska hliadka v spolupráci s Obvodným oddelením PZ SR zabezpečí monitoring dodržiavania karantény zo
    strany povinných osôb.
  • Krízový štáb mesta požiadal Branislava Vargu, povereného riadením Technických služieb mesta o zabezpečenie dezinfekcie verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti rodinných domov a obydlí na ulici Chyzerovecká.
  • Krízový štáb mesta vo veci vyhlášky č. 34 vydanej RÚVZ v Nitre kontaktoval aj prednostku OÚ Zlaté Moravce JUDr. Kováčikovú a informoval ju o prijatých opatreniach. Prednostka OÚ Zlaté Moravce požiadala vedenie mesta, aby v prípade potreby bolo pripravené aj na zabezpečenie prípadného 3. kola skríningového plošného testovania v meste Zlaté Moravce.
  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a.s. uviedla, že aktuálna situácia je bez zmeny, lôžka určené pre pacientov s ochorením COVID-19 sú plne obsadené.
  • Krízový štáb mesta preveril aj aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje a dodržiavajú sa všetky opatrenia a nariadenia vydané ÚVZ

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button